1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

PINGUINUL MACARONIPinguinul macaroni
Standard rasa
Nume Pinguinul macatoni
Greutate 5-6 kg
Inaltime 71 cm
Culoare Alb, negru, creasta galbena
Capacitate la nastere 2 pui

Descriere fizica

Pinguinul macaroni (Eudyptes chrysolophus) este o pasare de marime medie ce ajunge la o inaltime de 71 centimetri si cantareste 5-6 kilograme. Femelele sunt, de obicei, mai mici decat masculii. Au o creasta de culoare galbena, portocalie si neagra ce sta chiar deasupra capului. Ciocul pinguinului macaroni este rosu, iar spatele, capul si coada sunt negre. 

Comportament si personalitate

Pinguinul macaroni (Eudyptes chrysolophus) traieste in colonie de pana la 2.5 milioane de pasari, majoritatea fiind perechi de reproducere.

Pinguinul macaroni (Eudyptes chrysolophus) poate fi gasit pe stanci si dealuri. Comparativ cu oasele pasarilor care sunt goale in interior pentru a permite zborul, pinguinul macaroni are oasele pline pentru a permite scufundarea cat mai adanca in apa. Acestia ies la fiecare 2-3 minute sa respire, iar inotul este facilitat de ghearele lipite prin membrana si coada.

pinguin-macaroni-cap-creveti

 

Ingrijire si hrana

Pinguinul macaroni (Eudyptes chrysolophus) se hraneste aproape in totalitate cu creveti, suplimentat cu aproape 5% de calamari. Mai mananca din cand in cand peste si crustacee.

Conditii de viata

Pinguinul macaroni (Eudyptes chrysolophus) se gaseste la granita dintre Antarctica si insulele sub-antarctice ale Americii si Africii. O populatie mare de pinguini macaroni se gaseste in Chile, insulele Falkland, sudul Georgiei, sudul Insulelor Sandwich, Insulele Crozet, Insulele Kerguelen si Insulele McDonald.

Pinguinii macaroni (Eudyptes chrysolophus) traiesc pe taramul stancos al Antracticii, inconjurat de ape.

pinguin-macaroni-creasta

 

Reproducere

Pinguinii macaroni (Eudyptes chrysolophus) se imperecheaza de obicei in regiunea sub-atalantica. Masculii si femelele se intalnesc in octombrie si femela va depune cele doua oua in luna noiembrie.  Un lucru atipic este faptul ca al doilea ou este mai mare decat primul, fiind si cel care are sansele cele mai multe de a fi fertil. Perioada de incubatie dureaza 33-37 de zile, apoi masculul va pazi puiul pentru inca 23-25 de zile, timp in care femela ii aduce hrana. La varsta de 60-70 de zile, puiul de pinguin macaroni este pregatit sa devina independent.

 

pinguin-macaroni-eudyptes-crysolophus-reproducere

Pradatori

Principalul pradator al pinguinului macaroni (Eudyptes chrysolophus) este balena ucigasa si foca leopard. Pescarusii pradeaza ouale si puii pinguinilor macaroni, dar si exemplarele vulnerabile. De asemenea, se mai foloseste de abilitatile sale excelente de inot pentru a scapa de pradatori. 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra