1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

PITBULLPitbull
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Dresaj
  stea1 stea2
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3
Standard rasa
Nume Pitbull
Cod rasa Terrier
Tara de origine America
Greutate 10-20 kilograme
Inaltime 40-56 centimetri
Blana Scurta
Culoare Oricare
Capacitate la nastere 5-7 pui
Speranta de viata 10-15 ani

Cainele pitbull, cunoscut si sub denumirea de pitbull american, pitbull terrier, este descendentul rasei staffordshire bull terrier. Este un caine neobisnuit de puternic pentru marimea sa medie. 

Origine si istoric

Cainii pitbull au fost imperecheati independent de rasa staffordshire terrier pentru mai mult de 50 de ani. Desi acesti caini au fost folositi in spectacolele de lupta, in prezent sunt animale de companie minunate.

Descriere fizica

Pitbullul este un caine de talie medie, masurand 43-56 centimetri si cantarind 10-20 kilograme. Are un corp musculos, solid, fiind foarte puternic pentru marimea lui. Capul este mare, dar nu masiv, proportional cu marimea corpului. Are o blana scurta, apropiata de corp si poate avea orice culoare, cu exceptia petelor imprastiate pe corp. Cainele pitbull poate avea orice culoare a ochilor, cu exceptia ochilor albastri. 

pittbul-terrier-puternic

 

Comportament si personalitate

Cainii pitbull au un mare stigmat : ca sunt caini de lupta, feroce, existand o multime de stiri care subliniaza atacurile acestor caini. Adaposturile de animale sunt pline cu acesti caini, intreaga comunitate a stigmatizandu-l. Doar auzind numele de pitbull iti poate provoca frica. Un caine pitbull bine crescut, care locuieste intr-un mediu plin de dragoste si grija este opusul „ucigasului” ce apare la televizor. Acesti caini sunt iubitori, loiali, le place sa se prosteasca, fiind excelenti pentru cei care au un stil de viata activ. Este adevarat ca in mainile unui stapan nepotrivit, acest caine poate deveni feroce, insa cu stapanul potrivit, cainele pitbull este dulce, multi descriindu-l ca fiind un copil in corp de caine.

Afla care sunt miturile ce plutesc in jurul acestei rase citind articolul 10 prejudecati despre cainii pitbull.

Cainele pitbull poate dezvolta anxietatea de separare. Este important sa faca suficienta miscare si sa aiba activitate pe care o poate face atunci cand este lasat singur, altfel va deveni distructiv.

Agresivitatea fata de alte animale este comuna la rasa pitbull. Radacinile de caine de lupta insa sunt prezente si chiar daca va creste alaturi de alti caini si pisici, nu este garantat ca va ramane situatia neschimbata permanent. E posibil sa nu inceapa o lupta, insa cu siguranta o va termina. Izolarea unui caine pitbull nu este o idee buna, iar socializarea ar trebui sa inceapa de timpuriu. 

pitbull-alergand-dupa-minge-caini-de-lupta

 

Ingrijire si hrana

Cainii pitbull au nevoie de o activitate viguroasa si sunt fericiti cand au ocazia sa faca miscare. Plimbarile lungi, reprizele scurte de alergare sau joaca de-a prinsul mingii vor indeplini necesarul de miscare al cainelui. Daca acest caine nu face suficienta miscare te va anunta. Devine distructiv, isi face pat din flori sau mobila scumpa si unii dezvolta comportamentul obsesiv de a-si prinde coada.

Rasa pitbull nu necesita o ingrijire intensiva, ci doar spalarea atunci cand este necesar, perierea saptamanala si ocazional poti sterge blana cu o carpa umeda pentru a o pastra lucioasa si curata. Urechile trebuie verificate pentru a preveni infectiile, iar curatarea lor se face cu betisoare din bumbac, din interior catre exterior. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Media de viata a cainelui pitbull este de 10-12 ani. Aceasta rasa este vulnerabila la alergii, dilatatie gastrica, cancer, cataracta, boli congenitale ale inimii, ruptura de ligament, displazia de sold, hipotiroidismul si boala von Willebrand. 

pitbull-in-iarba-cu flori-sanatate-si-puncte-vulnerabile

 

Dresaj

Dresajul cainelui pitbull ar trebui sa inceapa cat mai devreme posibil, intr-o maniera calma si asertiva, pentru ca nu va raspunde la metodele dure. Sesiunile de dresaj ar trebui sa fie scurte, deoarece cainele va deveni repede dezinteresat, chiar daca este folosita recompensa. Este nevoie de multa rabdare in dresajul unui pitbull, fiind un proces de lunga durata.

 

Chiar daca un caine pitbull este complet dresat, e posibil sa doreasca sa-si testeze limitele si dominarea. Aceste situatii trebuie gestionate cu calm si asertivitate, pentru ca, la fel ca adolescentii, doresc sa vada pana unde pot ajunge. Poate fi bland cu copiii familiei din care face parte, in timp ce devine agresiv cu copiii oaspetilor, de aceea e bine sa stea de mic in preajma mai multor persoane pentru a se obisnui.   

pitbull-si-fetita-dresaj

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra