1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

PORC LANDRACEPorcul Landrace este una dintre cele mai mari rase de porci din lume, selectionat si ameliorat pentru productia de carne. Este de altfel principala rasa de porci de la care se obtine bacon de o calitate superioara. 
Porc Landrace
Standard rasa
Nume Porc Landrace
Tara de origine Danemarca
Culoare Alba
Capacitate la nastere 10-11 pui

Origine si istoric

Rasa de porci Landrace este originara din Danemarca, unde a fost obtinuta din incrucisarile repetate ale raselor de porci locale cu rasele de porci din Anglia. La obtinerea rasei Landrace au participat rasele Marele Alb, Albul Mijlociu si Berk.

Aceasta rasa a fost formata in perioada 1850-1907, iar produsii rezultati au fost supusi unui program intensiv si avansat de hrana, pe baza de lapte si orz.

La formarea rasei de porci Landrace un rol important a jucat si imbunatatirea constanta a rasei, prin selectia atenta a descendentilor. Deoarece porcul din rasa Landrace a fost dezvoltat pentru productia de carne s-a urmarit imbunatatirea precocitatii si reducerea proportiei de grasime din carcasa.

Descriere fizica

Porcul din rasa Landrace este de talie mare, caracteristic raselor de porci create pentru productia de carne. Capul este lung, insa mic, deoarece crescatorii au urmarit reducerea regiunilor corporale care nu ofera carne de calitate superioara.

Spatele acestui porc este lung si drept, foarte musculos, toracele este arcuit, iar membrele puternice. Corpul este acoperit cu un par fin, de culoare alba, pielea este fina, de culoare alb-roz.

Porc Landrace

Comportament si personalitate

Porcul din rasa Landrace este docil, usor de crescut si intretinut. Se remarca printr-o prolificitate crescuta, in medie de 10-11 purcei la fiecare fatare. De asemenea, porcul din rasa Landrace este foarte precoce, are un ritm de crestere si dezvoltare foarte ridicat. Pana la varsta de 8 luni atinge o greutate de 120-130 de kilograme.

Productivitate

Porcii din rasa Landrace sunt specializati in productia de carne, care este folosita in special pentru obtinerea de bacon de foarte buna calitate. Carnea acestor porci are o valoare nutritiva mare si contine putina grasime.

Raspandire

Rasa de porci Landrace este foarte raspandita in tarile Europei, dar si in Statele Unite ale Americii, care au devenit si exportatori.  

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra