1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

PORC PIETRAINPietrain este o rasa de porci domestici originari din Belgia. Rasa a fost creata in apropierea localitatii Pietrain, de unde a primit si denumirea. Aceasta rasa a fost dezvoltata in anii 1950 si a devenit rapid apreciata in tara nativa, dupa care a fost exportata si in alte tari, in special in Germania.
Porc Pietrain
Standard rasa
Nume Porc Pietrain
Tara de origine Belgia
Greutate 80-90 kg
Capacitate la nastere 10 pui

Origine si istoric

Originara din Belgia, rasa de porci Pietrain a fost obtinuta prin incrucisarea succesiva a suinelor din rasele Berkshire si Tamwork cu porcinele din rasele frantuzesti. Rasa a devenit foarte populara in Belgia anilor 1950-1951, dupa care a fost exportata si in alte tari ale Europei, in special in Germania.

De altfel, in Germania rasa de porci Pietrain este folosita si pentru imbunatatirea altor rase, pentru sporirea calitatii carnii.

Porc rasa Pietrain

Descriere fizica

Porcul din rasa Pietrain este un animal de talie mijlocie, cu picioare mai scurte decat la alte rase de porci, insa cu un trup foarte musculos, caracteristic raselor pentru productia de carne. Are corpul cilindric si bine dezvoltat, capul mic si gatul scurt. Pielea este alba cu pete negre, in special in zona crupelor si a flancurilor.  

Comportament si personalitate

Porcul din rasa Pietrain este foarte prolific, de la o singura fatare rezultand aproximativ 10 purcei. Pana la varsta de 7 luni acestia ajung la o greutate de 80-90 de kilograme.

Deoarece este o rasa dezvoltata pentru productia masiva de carne, inima si plamanii au dimensiuni mai reduse, ceea ce face ca acest porc sa fie foarte sensibil la stres. Proprietarii si fermieri de porci din rasa Pietrain trebuie sa aiba mare grija atunci cand cantaresc sau castreaza animalul.

La efort, porcul din rasa Pietrain este predispus la socuri cardiace si respiratorii.

Productivitate

Porcul din rasa Pietrain are un randament la taiere foarte mare, de aproape 80%. 70% din carcasa este reprezentata de carne, iar restul de sunca si bacon. De altfel, baconul obtinut de la aceasta rasa de porci este de foarte buna calitate.

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra