1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

RAGDOLLRagdoll
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Ragdoll
Greutate 6-10 kg
Blana Semilunga
Culoare Gri plumb, maroniu, albastru, liliac
Speranta de viata 10-15 ani

Ragdoll este o pisica impresionanta ce ofera tot ce ți-ai putea dori de la o pisica si chiar mai mult intr-un singur pachet. 

Origine si istoric

Originea rasei Ragdoll este controversata si plina de mituri. Istoria acestei rase este uneori confuza si contradictorie, unele variante fiind, pur si simplu, imposibile. Insa anumite parți ale acestei istorii sunt sigure. Pisica Ragdoll a fost creata in California, in anii 1960, de catre Ann Baker. Prima pisica Ragdoll era una obisnuita si se numea Josephine, care avea blana alba, lunga si locuia cu vecinii lui Ann. Josephine a fost odata lovita de masina, insa a supraviețuit. Ulterior, Josephine a dat nastere la pui care erau foarte relaxați, iar Ann Baker a recunoscut ceva special la acesti pui. Acestia au constituit baza rasei Ragdoll.

pisica-ragdoll-rasa-controversata

 

Descriere fizica

Rasa Ragdoll vine in 4 variante de culoare: gri plumb, maro, albastru sau liliac. Pisica Ragdoll are oase mari si poate ajunge sa cantareasca intre 6 si 10 kilograme. Iubeste mult mancarea! Femela Ragdoll cantareste mai puțin decat masculul, insa ambii au ochii uluitor de albastri, blana luxoasa si marimea corpului generoasa, pentru care aceasta rasa este renumita. 

Comportament si personalitate

Ragdoll este o pisica extrem de frumoasa, ofera o incredere excepționala, loiala si iubitoare. Dulce si docila, este extrem de prietenoasa, se adapteaza in majoritatea situațiilor. O rasa speciala care iți va captiva si iți va fura inima!

Ragdoll seamana mult cu un copil, pentru ca atunci cand este luata in brațe devine moale si pufoasa. In casa este foarte relaxata si o vei gasi adeseori ghemuita in locul preferat si cu picioarele in aer. Ragdoll iubeste sa fie luata in brațe si ținuta ca un copil, iubeste sa fie mangaiata pe barbie si burta. Este o rasa afectuoasa si iubitoare, incat te face sa te bucuri petrecand timp cu ea. Ragdoll iubeste sa daruiasca afecțiune.

Adeseori poți gasi pisica Ragdoll in fața usii asteptand sa te intorci acasa si mereu va fi in aceeasi camera cu tine, daca nu in poala ta sau langa picioarele tale. Este destul de iscoditoare, rautacioasa si de asemenea blanda, placida si docila. Dincolo de blandețea sa, depinde de stapanul sau in a-i oferi securitate si protecție. Pisica Ragdoll rareori isi va folosi ghearele pentru ca nu este in natura ei sa fie agresiva.

Ragdoll este complet mulțumita si fericita sa se afle in prezența stapanului sau si va face tot posibilul sa fie langa tine, jucandu-se la picioarele tale si intotdeauna ii va placea sa fie mangaiata stand in poala ta si sa toarca tare. Destul de des, pisica Ragdoll este comparata cu un caine pentru ca intotdeauna va sta cu un pas in fața sau in spatele tau si va dori mereu sa iți faca pe plac. Pisica Ragdoll este dresabila, prinde mingii si poarta lucruri in gura. Stie sa vina la tine cand o chemi, te amuza si umple casa cu bucurie si fericire. In general, pisica Ragdoll este foarte tacuta si are o voce delicata, insa toarce foarte tare.

pisica-ragdoll-iubitoare

 

Ingrijire si hrana

Puii de pisica Ragdoll se hranesc cu lapte de la sanul mamei in primele 4-5 saptamani de viața, urmand apoi sa le fie introdusa hrana umeda. Nu folosi lapte de vaca pentru a hrani puii de pisica Ragdoll, pentru ca nu pot digera proteinele mari din lapte si pot face indigestie. Dupa alte 4-5 saptamani, pisicuța Ragdoll este pregatita pentru hrana uscata.

Pisica Ragdoll are un stomac destul de sensibil, asa ca ai mare grija cu ce o hranesti. E bine ca mancarea sa fie calda, sau cel puțin la temperatura camerei. Un produs care a stat mai mult de 30 de minute dupa ce i-ai deschis ambalajul trebuie aruncat pentru ca dupa acest interval de timp incep sa se dezvolte bacteriile. Mancarea gatita nu e potrivita pentru pisica Ragdoll pentru ca nu asigura toți nutrienții de care pisica ta are nevoie.

Pisica Ragdoll are o blana delicata, ca cea a unui iepure si rareori se incurca. Poți reduce cantitatea de par care naparleste printr-o periere regulata. Pisica poate naparli primavara blana pe care a purtat-o iarna. Fii bland cand iți perii pisica si daca vezi ca blana incepe sa i se incurce, periaz-o mai des. Blana sa semilunga necesita ingrijire minima pentru ca nu se incurca, fiind asemanatoare cu cea a unui iepure. O periere saptamanala este suficienta, iar pisica Ragdoll se va bucura imens de atenția ta. De asemenea, este bine sa scurtezi unghiile pisicii Ragdoll

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica Ragdoll este sanatoasa si rareori va necesita ingrijiri medicale. De asemenea, este o rasa noua si studiile genetice nu s-au incheiat. Bunastarea pisicii depinde mult de practica imperecherii. Un studiu realizat de o companie de asigurari din Suedia a gasit ca rasa Ragdoll impreuna cu pisica Siameza au cea mai mica speranța de viața, 63% traiesc mai mult de 10 ani. Cele mai multe cazuri de deces fiind provocate de probleme urinare sau de ficat. 

Conditii de viata

Ragdoll este o rasa strict pentru viața de interior si conviețuieste perfect cu oamenii, devotandu-se in intregime stapanului sau.

 

pisica-ragdoll-fata-viata-de-interior

Pisica Ragdoll pret

Astazi, 24 ianuarie 2013, o pisica Ragdoll are pretul cuprins intre 500 si 1500 lei

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra