1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

ROBOROVSKIRoborovski
Standard rasa
Nume Roborovski
Tara de origine Desertul Asiei Centrale, nordul Chinei, Mongolia si nordul Rusiei
Greutate 20-25 grame
Marime 4.5-5 cm
Culoare Maro
Speranta de viata 2-4 ani

Hamsterul Roborovski (Phodopus roborovski) este un animalut foarte atractiv si cu o rezerva mare de energie. Este cea mai mica specie de hamsteri si este un animal de companie la care mai mult te uiti decat sa-l iei in mana. 

Origine si istoric

Hamsterul Roborovski (Phodopus roborovski) este originar din desertul Asiei Centrale, nordul Chinei, Mongolia si nordul Rusiei. Acesta a mostenit numele de Roborovski de la descoperitorul sau, anul 1894.

In salbaticie, hamsterul Roborovski poate sapa vizuini adanci de 1.8 metri in zone semi-aride, cu vegetatie rara. 

Descriere fizica

Hamsterul Roborovski este o creatura mica ce masoara 4.5-5 centimetri la maturitate si cantareste doar 20-25 grame. Are picioarele mai lungi decat alte specii de hamsteri pitici. Este foarte adaptat la conditiile de desert, avand rinichi eficienti si produce foarte putina urina.

Hamsterul Roborovski (Phodopus roborovski) este foarte activ, sociabil, iar in captivitate e nevoie sa fie tinut in pereche sau grup.

Blana hamsterului Roborovski este maro, avand stomacul, picioarele si coada albe la culoare. Exista si varietatea de hamster Roborovski cu fata complet alba, numit si Husky

hamster-roboroski-in-palma-Phodopus roborovski

 

Ingrijire si hrana

Hamsterul Roborovski este omnivor, insemnand ca are nevoie atat de legume, cat si de elemente din carne. In salbaticie, au fost gasite in adaposturile lor mari rezerve de seminte si insecte. In  captivitate ii poti da o hrana speciala pentru hamsteri, semite pentru pasari  mici si putine legume proaspete. Necesarul de carne poate fi completat de bucati mici de pui gatit sau hrana uscata pentru pui de pisica de doua ori pe saptamana.

Sanatate si puncte vulnerabile

Ca toti hamsterii, Roborovski poate capata raceli si alte boli de la stapanii sai. In cazul in care esti racit,  este necesar sa te speli pe maini inainte de a schimba apa sau recipeintul cu hrana si este contraindicat sa iei in mana hamsterul Roborovski.

O alta boala are cauze neurologice si face ca hamsterul Roborovski sa se invarta in cerc. Aceasta este mai des intalnita la cei cu fata alba, Husky.

In general, hamsterul Roborovski traieste aproximativ 2 ani, insa daca este ingrijit corespunzator poate ajunge pana la varsta de 4 ani.

hamsteri-roborovski-sanatate

 

Conditii de viata

Hamsterul Roborovski este foarte activ si sociabil. Orice adapost trebuie sa fie suficient de spatios pentru o pereche sau un grup. Este capabil sa se strecoare printre cele mai stramte spatii si va deveni foarte greu de prins in cazul in care evadeaza.

Hamsterul Roborovski (Phodopus roborovski) are nevoie de un acvariu cu un strat gros de rumegus, hartie sau stiulete maruntit. Ii plac baile de nisip si poti folosi nisip special pentru chinchilla. Iubeste jucariile si are nevoie sa fie in permanenta ocupat. 

Hamster Roborovski pret

Astazi, 28 ianuarie 2013, un hamster Roborovski are pretul cuprins intre 10 si 30 de lei.  

hamster-roborovski-activ

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra