1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

HAMSTER CHINEZESCHamster chinezesc
Standard rasa
Nume Hamsterul chinezesc
Tara de origine N-E Chinei
Greutate 45-50 grame
Marime 10-12 cm
Culoare Crem cu tente gri si pieptul alb, si alb cu o dunga gri pe spate.
Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) este o creatura incantatoare, avand obiceiul de a se agata de mana stapanului sau, ca un soarece infometat. Este plin de personalitate si foarte inteligent. Un animal de companie fabulos.

Origine si istoric

Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) este originar din nord-estul Chinei. A fost domesticit pentru prima oara in anul 1919 si a fost folosit initial ca animal de laborator. La mijlocul secolului al XX-lea, a fost folosit in spectacole si ca animal de companie. Cu toate acestea, nu este la fel de popular ca alti hamsteri. 

Descriere fizica

Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) este foarte asemanator cu un soarece, insa fara a avea coada lunga. Are un corp lung si subtire, coada fiind scurta. Este una dintre cele 6 specii de hamsteri ce arata ca un sobolan.

Hamsterul chinezesc matur are 10-12 centimetri lungime si cantareste 45-50 grame.

Exista doar doua culori disponibile ale hamsterului  chinezesc: crem cu tente gri si pieptul alb, si alb cu o dunga gri pe spate. 

hamster-chinezesc-gri-Cricetulus-griseus

 

Comportament si personalitate

Odata imblanzit, hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) este o placere sa fie mangaiat. Poate sta pe mana stapanului sau si se poate urca pe maneca. Puii vor fi destul de speriati la inceput, insa se vor obisnui repede. Puii de hamster chinezesc vor fi ca argintul viu si este bine sa incepi imblanzirea cand acestia stau in cusca pentru a nu exista riscul sa-i pierzi.

Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) este destul de teritorial, in special femelele. Acesta poate fi tinut singur sau impreuna cu alti hamsteri chinezesti

Ingrijire si hrana

In salbaticie, hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) mananca iarba, lastari, seminte si anumite insecte. Aceasta hrana poate fi replicata in captivitate, oferindu-i un mix de buna calitate si legume proaspete, greieri sau viermi. 

hamsteri-chinezesti-anumite-insecte

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) poate suferi de diabet, putand fi testat de aceasta boala cu ajutorul unui test de urina. Hamsterii chinezesti care au diabet mananca si beau mai multa apa, insa fara a elimina acest surplus. Cu toate acestea, traiesc la fel de mult ca cei sanatosi, doar ca au nevoie de apa proaspata, hrana scazuta in zaharuri si bogata in proteine.

Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) se poate imbolnavi de la stapanul sau. Daca esti racit sau tusesti, este necesar sa te speli pe maini inainte de a schimba apa si hrana hamsterului chinezesc si e bine sa nu-l tii in mana pana nu te simti mai bine.

Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) are o speranta de viata mai mare decat a celorlalte specii, ajungand chiar la varsta de 4 ani. 

Conditii de viata

Cel mai potrivit adapost pentru hamsterul chinezesc este un acvariu din sticla, ce are podeaua acoperita cu rumegus sau bucati de hartie absorbanta. Dimensiunile acvariului pentru un singur hamster sunt: 60x30x30 centimetri. 

Hamster chinezesc pret

Astazi, 28 ianuarie 2013, un hamster chinezesc are pretul cuprins intre 10 si 50 de lei

hamster-chinezesc-acvariu-din-sticla

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra