1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

SOKOKESokoke
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu alte animale
  stea1
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3
Standard rasa
Nume Sokoke
Tara de origine Kenia
Blana Scurta si deasa
Culoare Tonuri de maro

Cu un aspect salbatic si o personalitate puternica, pisica din rasa Sokoke este un animal de companie exuberant, comunicativ si afectuos. Se ataseaza rapid de stapani pe care ii urmeaza prin toata casa.  

Origine si istoric

Una dintre cele mai vechi si rare rase de pisici domestice din lume, Sokoke este o rasa naturala originara din padurile Arabuko Sokoke din Kenia. Pana recent, se credea ca rasa de pisici Sokoke este o rasa hibrid, obtinuta prin incrucisarea unei pisici salbatice cu o pisica domestica.

Totusi, analizele recente ale ADN-ului acestei pisici au indicat ca rasa de pisici Sokoke este originara dintr-un grup de pisici asiatice, descendente ale pisicilor salbatice din Arabia.

Rasa de pisici Sokoke a fost mai apoi dezvoltata in Danemarca. In anul 2004, aceasta rasa a fost recunoscuta oficial de organizatiile de feline.  

pisici-sokoke-pisici-salbatice

 

Descriere fizica

Pisica din rasa Sokoke are un aspect salbatic. Este o pisica de talie mijlocie, cu un corp gratios, subtire si musculos. Picioarele din spate sunt mai inalte decat cele din fata, iar coada este tuguiata. Pisica Sokoke are un cap micut, cu ochi migdalati, de obicei verzi sau chihlimbarii.

Urechile pisicii din rasa Sokoke sunt mari si alerte, mereu in actiune. Totusi, principala trasatura a pisicii din rasa Sokoke este blana neobisnuita, care este lucioasa, scurta si deasa, cu modele asemanatoare pisicilor salbatice. Blana este in diferite tonuri de maro.

Comportament si personalitate

In ciuda faptul ca sunt pisici salbatice, pisicile din rasa Sokoke sunt usor de dresat si imblanzit. Nu ii place insa sa fie tinuta in brate si isi arata afectiunea pentru stapani prin alte modalitati. Cel mai adesea, pisica din rasa Sokoke isi insoteste stapanii peste tot in casa, fiind foarte atenta la tot ce se intampla in jurul ei.

Este o pisica foarte comunicativa, astfel ca va ''vorbi'' ore intregi cu persoanele care sunt dispuse sa o asculte. Este insa si o pisica independenta, care isi gaseste singura diverse activitati cu care sa isi tina timpul ocupat. Cel mai mult ii plac jucariile interactive.

Sokoke este si o pisica foarte inteligenta si increzatoare in fortele proprii, astfel ca nu are nevoie de atentia constanta a stapanilor. Atunci cand se simte amenintata si speriata, pisica din rasa Sokoke nu ezita sa isi foloseasca dintii si ghearele!

pisica-sokoke-apartament

 

Ingrijire si hrana

Blana pisicii din rasa Sokoke este foarte scurta si elastica, stralucitoare si lipita de corp. Astfel, necesita foarte putina ingrijire, o periere saptamanala sau chiar mai rara este suficienta. Totusi, este bine sa stii ca perierea frecventa a blanii ajuta la imbunatatirea sanatatii mentale a pisicilor si este si o adevarata placere pentru aceste animale. In plus, pisica din rasa Sokoke naparleste foarte putin!

Baile sunt o alta placere pentru pisicile din rasa Sokoke. Ştiu sa inoate si nu le este frica de apa! 

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Sokoke este sanatoasa si robusta. Alimentatia corecta, accesul nelimitat la apa curata, vaccinarile regulate si multa dragoste din partea stapanilor sunt suficiente pentru ca aceasta pisica sa se dezvolte frumos.

Totusi, este bine ca urechile sa ii fie curatate regulat, deoarece este mai expusa la infectii.  

Conditii de viata

Pisica din rasa Sokoke este ideala pentru orice familie care isi doreste o pisica independenta, usor de crescut si intretinut. Este ideala pentru apartament, in ciuda personalitatii sale foarte active. Este bine sa fie singurul animal din casa, deoarece adesea poate intra in conflict cu alte vietuitoare.  

Periculozitate

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra