1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

TAHRUTahru
Standard rasa
Nume Tahru
Tara de origine M-tiI Himalaya
Greutate 36-73 kg
Blana Groasa iarna si scurta vara
Culoare Negru, maro-rosiatic
Capacitate la nastere Un singur pui
Speranta de viata 10-14 ani

Descriere fizica

Tahrul (Hemitragus jemlahicus) are picioarele scurte si cap mic. Masculii sunt mai mari decat femelele. Masculul are o greutate medie de 73 kilograme, in timp ce femela cantareste 36 kilograme. Copitele sunt adaptate la mersul pe munte, fiind un excelent catarator.

Iarna, masculul are fata si botul de culoare neagra, corpul maro-rosiatic si partea inferioara a corpului deschisa la culoare. Blana are o lungime de 25 centimetri. Vara, blana tahrului este mai scurta si mai deschisa la culoare.

Tahrul (Hemitragus jemlahicus) are coarne curbate, turtite, triunghiulare si prezinta cute pe partea din fata. 

Comportament si personalitate

Tahrul (Hemitragus jemlahicus) este foarte activ in timpul diminetii si seara, cu 3-4 ore dupa rasarit si inainte de apus. Are o migrare zilnica pe verticala, coborand si urcand pantele abrupte.

Tahrul (Hemitragus jemlahicus) traieste in turme de pana la 23 de indivizi, iar masculii stau separati de femele si pui. Se pare ca nu exista o ierarhie in grup. 

hemitragus-jemlahicus-blana

 

Ingrijire si hrana

Tahrul (Hemitragus jemlahicus) are o influenta negativa asupra florei din Noua Zeelanda, pentru ca acolo nu exista animale ierbivore native.

Iarna, tahrul se hraneste cu hrana de calitate slaba si are un consum metabolic ridicat. Mananca plante si tufisuri alpine si subalpine. 

Conditii de viata

Tahrul (Hemitragus jemlahicus) este originar din partea sudica a muntilor Himalaya, din nordul Indiei pana in estul Bhutanului si chiar Tibet. Tahrul a fost introdus in in Mexic, California, Ontario si sudul Africii.

In Muntii Himalaya, tahrul prefera dealurile, pantele muntoase, regiunile alpine si subalpine, ce se afla la o inaltime cuprinsa intre 3500 si 4500 metri. In Noua Zeelanda, tahrul (Hemitragus jemlahicus) locuieste pe pantele muntoase pline de iarba, pe roci.

tahru-animale-salbatice-roci

 

 

Reproducere

In Muntii Himalaya, tahrul se imperecheaza din octombrie si pana la mijlocul lunii ianuarie. Apoi, femela va parasi grupul pentru a da nastere puiului care va putea merge la cateva ore dupa nastere. Nasterea are loc incepand cu luna aprilie si pana in iulie. Femela se poate imperechea la varsta de doi ani, iar masculul la varsta de 4 ani.

Tahrul are o speranta de viata de 10-14 ani, insa au fost raportate cazuri in care tahrul a atins varsta de 22 de ani. In general, femela traieste mai mult decat masculul, iar moartea survenita in urma caderii de pe stanca sau din cauza avalanselor sunt destul de intalnite.

Pradatori

In Muntii Himalaya, tahrul (Hemitragus jemlahicus) are ca principal pradator leopardul de zapada, iar in Noua Zeelanda omul este singurul pradator. 

tahru-blana-reproducere

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra