1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

TAPUL DE MLASTINA BOHORTapul de mlastina bohor
Standard rasa
Nume Tapul de mlastina bohor
Marime 69-89 cm
Culoare Galben, gri, maroniu
Capacitate la nastere Un singur pui
Speranta de viata 10-18 ani

Descriere fizica

Tapul de mlastina bohor (Redunca redunca) este o antilopa de marime medie. Masculul are o inaltime cuprinsa intre 75 si 89 centimetri, in timp ce femelele masoara 69-76 centimetri. Pe langa faptul ca masculul este mai mare decat femela, are si insemnele mult mai evidentiate.

Tapul de mlastina bohor (Redunca redunca) are blana de culoare variabila, de la galbuie pana la gri-maroniu. Fiecare tap de mlastina bohor are o pata neagra sub fiecare ureche si parti albe ale regiunii de sub coada.

Tapul de mlastina bohor (Redunca redunca) tanar are o blana mai lunga si mai inchisa la culoare decat cei maturi. La aceasta specie, doar masculul are coarne ce pot atinge lungimea de 20-41 centimetri, ce sunt usor arcuite spre inainte. 

Comportament si personalitate

Tapul de mlastina bohor (Redunca redunca) este capabil sa traiasca singur, in grupuri mici si in turme mari. Acesta nu isi marcheaza teritoriul cu miros, prin urmare granitele sale sunt slab delimitate.

Tapul de mlastina bohor (Redunca redunca) este un animal nocturn. In timpul sezonului secetos se odihneste mai putin ziua pentru ca petrece mai mult timp in cautarea hranei. 

tapul-de-mlastina-bohor-animal-nocturn

 

 

Ingrijire si hrana

Tapul de mastina bohor (Redunca redunca) este un animal ierbivor si prefera iarba bogata in proteine si cu un continut scazut de fibre. In timpul sezonului secetos tapul de mlastina bohor se hraneste cu mai multe tipuri de vegetatie.

Tapul de mlastina bohor (Redunca redunca) este dependent de apa insa nu va avea nevoie de aceasta atunci cand se hraneste cu iarba verde. S-a observat ca acesta se mai hraneste si cu grau si alte cereale. 

Conditii de viata

Tapul de mlastina bohor  (Redunca redunca) se gaseste pe pajistile luncilor din nordul si sudul savanei africane. Mediul de viata preferat de  tapul de mlastina bohor  (Redunca redunca) este reprezentat de campiile cu iarba inalta in care se poate ascunde. Rareori poate fi gasit in stepe sau la altitudini mari din cauza vegetatiei sarace.

Reproducere

Nu exista o perioada de imperechere prestabilita la tapul de mlastina bohor (Redunca redunca), insa aceasta atinge apogeul in timpul sezonului ploios. Perioada de gestatie dureaza sapte luni si jumatate, rezultand un singur pui de tap de mlastina bohor.

Speranta de viata a tapului de mlastina bohor (Redunca redunca) in captivitate este de 10-18 ani. 

tap-de-mlastina-bohor-redunca-redunca-animal-ierbivor

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra