1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

COTOFANACotofana
Standard rasa
Nume Cotofana
Marime 50 cm
Blana Pene
Culoare Alb cu negru
Capacitate la nastere 5 pui

Descriere fizica

Cotofana (Pica pica) este o pasare de marime medie ce se gaseste pe tot globul. Ca infatisare, este foarte apropiata de o cioara, insa ca diferenta, cotofana are pene albe ce o face usor de identificat. 

Pe glob, exista peste 15 specii diferite de cotofene ce sunt raspandite in Europa, Asia, o parte din Africa si o partre din Australia. Cotofana are o lungime de aproximativ 50 centimetri, iar aripile sunt destul de lungi, insa dimensiunile variaza de la o specie la alta.

Comportament si personalitate

Cotofana (Pica pica) este cunoscuta ca fiind o pasare inteligenta si care simte atunci cand un pericol se apropie. Este o pasare dominanta si curioasa, insa destul de ascunsa cand simte ca pericolul se apropie. 

In ciuda lungimii mari a aripilor, cotofana nu poate zbura pe distante foarte mari si prefera sa stea aproape de prada. Aceasta se ascunde in copaci si arbusti pentru a urmari si prinde prada.

Cotofana profil

Ingrijire si hrana

Cotofana este o pasare omnivora si mananca fructe, nuci, seminte, insecte, oua si mamifere mici. Este o pasare nedorita in gospodariile oamenilor pentru ca aceasta fura ouale si chiar rapeste puii de gaina

Reproducere

Cotofana (Pica pica) este monogama si isi va pastra partenerul intreaga viata. Primavara, cand vremea incepe sa se incalzeasca, incepe perioada de reproducere a cotofenei, timp in care aceasta isi va construi un cuib mare in copaci. Femela va depune cel mult 8 oua, in general depune 5 oua, ce sunt in mod suprinzator destul de mici, comparativ cu marimea cotofenei in sine. Perioada de incubatie la cotofana dureaza aproximativ 3 saptamani,  iar puii vor fi capabili sa zboare la varsta de 3-4 saptamani. 

Alte lucruri interesante

In China si Koreea, cotofana este vazuta ca un simbol al norocului si bunastarii. In Marea Britanie, cotofana simbolizeaza ghinionul, insa doua cotofene semnifica bucurie. 

In Europa, cotofana are repuatia de a lua si a ascunde obiecte stralucitoare. Se spune ca aceasta este atrasa de bijuteriile doamnelor, obiectele din plastic si chiar stergatoarele automobilelor. Cotofana deseori ia aceste obiecte si le tine in adapostul sau. 

Pradatori

Pradatorii naturali ai cotofenei sunt cainii, vulpile si pisicile. 

Cotofana cu ou in cioc

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra