1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

TOYGERToyger
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Toyger
Porecla Mini tigru
Greutate 7 kilograme
Blana Scurta
Culoare Portocalie cu dungi inchise la culoare.

Printre rasele de pisici, pisica Toyger este unica! Cu blana asemanatoare cu cea a unui tigru, pisica Toyger este deliciul oricarui iubitor de feline. Jucausa, iubitoare si afectuoasa, aceasta pisica se intelege foarte bine cu toti membrii familiei, dar si cu alte animale de companie.

Origine si istoric

Dezvoltarea rasei de pisici Toyger a inceput in anul 1980, atunci cand un crescator de pisici Bengaleze din California, Statele Unite ale Americii, a descoperit ca doi dintre puii de pisica Bengaleza aveau pe blana marcaje asemanatoare cu cele ale tigrilor.

Aceste marcaje au inspirat crescatorul sa imperecheze o pisica domestica cu una dintre pisicile cu marcaje de tigru. Rezultatul a fost o pisica asemanatoare cu un tigru. Aceasta pisica este de altfel denumita pisica ''mini tigru''.

Numele de Toyger vine de la cuvintele ''toy'' (jucarie) si ''tiger'' (tigru). Toyger este o rasa care se afla in continua dezvoltare, crescatorii dorind sa obtina o pisica cat mai asemanatoare cu un tigru de dimensiuni mici.

In anul 1993, Asociatia Internationala a Pisicilor (TICA) a acceptat oficial rasa Toyger.  

pisica-toyger-mini-tigru

 

Descriere fizica

Pisica din rasa Toyger este foarte asemanatoare cu un tigru de dimensiuni mici. Totusi, in ciuda aspectului salbatic, este o pisica 100% domestica. 

Toyger este o pisica robusta, cu un corp musculos, acoperit cu o blana identica cu a tigrilor.

Ideal, pisica din rasa Toyger are blana portocalie cu dungi de culoare cat mai inchisa. O pisica pura Toyger are blana doar cu marcaje sub forma de dungi. Sub nicio forma nu trebuie sa aiba puncte. Urechile pisicii din rasa Toyger sunt mici si rotunde, iar structura osoasa este solida.

La maturitate, pisica din rasa Toyger atinge greutatea de aproape 7 kilograme.  

rasa-toyger-pisica-robusta

 

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Toyger este foarte jucausa si prietenoasa si se intelege foarte bine atat cu oamenii, cat si cu alte animale din casa. Ii place sa isi petreaca timpul alaturi de membrii familiei din care face parte. Este suficient de activa incat sa invete rapid trucuri noi, insa nu este atat de energica incat sa alerge intreaga zi sau sa isi solicite la maximum stapanii.

Are o personalitate placuta, fiind ideala pentru orice familie care iubeste pisicile. Ca majoritatea pisicilor, si pisica din rasa Toyger este foarte inteligenta. Se descurca foarte bine cu jucariile de tip puzzle, pe care invata sa le manipuleze foarte repede.

Este o pisica care are si un temperament asemanator cu al cainelui, facandu-i mare placere sa prinda obiectele pe care stapanii i le arunca. De asemenea, poate fi dresata sa mearga si in lesa.

Spre deosebire de alte rase de pisici, pisica Toyger iubeste apa, iar baile vor fi pentru ea o adevarata placere. Inoata si in rauri, lacuri si chiar piscinele pe care stapanii le amenajeaza in curte.

toyger-1-jucausa

 

Ingrijire si hrana

Deoarece blana acestei pisici este scurta, nu are nevoie de o intretinere speciala. Perierea saptamanala este suficienta pentru ca blana pisicii din rasa Toyger sa ramana frumoasa si stralucitoare. Aceasta pisica are insa nevoie ca unghiile sa ii fie taiate saptamanal, iar urechile curatate frecvent. De asemenea, si dantura este bine sa fie curatata cu o pasta de dinti aprobata de medicul veterinar.

Este indicat ca pisica Toyger sa fie hranita cu hrana de calitate, de doua ori pe zi. De asemenea, apa proaspata nu trebuie sa ii lipseasca.  

pui-toyger-apa-proaspata

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Toyger este in general sanatoasa si viguroasa, insa ca orice rasa de pisici poate suferi de anumite afectiuni. Cardiomiopatia hipertrofica este adesea o problema des intalnita la aceasta rasa de pisici.

De asemenea, o alta problema care poate afecta pisica Toyger este obezitatea. Astfel, este foarte important ca pisica sa aiba o greutate corporala echilibrata si sa nu faca excese alimentare.  

Conditii de viata

Pisica Toyger se potriveste in orice familie care iubeste felinele. Este jucausa si prietenoasa si se intelege foarte bine cu alte animale din locuinta, dar si cu copiii. Este insa indicat ca aceasta pisica sa fie crescuta in casa sau apartament.  

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra