1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

ANTILOPA DE APAAntilopa de apa
Standard rasa
Nume Antilopa de apa
Inaltime 55-99 cm
Blana Aspra
Culoare Gri, maro-rosiatic.
Speranta de viata 20 ani

Descriere fizica

Antilopa de apa are un corp si gat lung, iar picioarele sunt scurte. Blana sa are un par aspru si in plus prezinta o coama pe gat. Lungimea corpului pana la cap variaza intre 177 si 235 centimetri, iar inaltimea pana la umeri este de 120-136 centimetri. Doar masculul are coarne, acestea fiind curbate si variaza in lungime de la 55 la 99 centimetri. Lungimea coarnelor antilopei de apa este determinata de varsta masculului.

Antilopa de apa are blana de culoare variabila, de la gri pana la maro-rosiatic si se inchide la culoare odata cu inaintarea in varsta. Partea inferioara a picioarelor este neagra si prezinta un inel alb in jurul cozii. 

Comportament si personalitate

Antilopa de apa traieste foarte raspandit, grupurile fiind dispersate, formate din femele si masculi. Marimea zonei in care traieste antilopa de apa depinde mult de disponibilitatea hranei si varsta masculilor. Masculii antilopa de apa care sunt tineri si sunt intr-o forma buna detin si cea mai intinsa zona. Coarnele masculilor incep sa se formeze la varsta de 8-9 luni, ceea ce marcheaza diferentierea de femele.

 Activitatea antilopei de apa  este afectata de diferentele de sezon, mediu de viata, starea ierbii, distanta pana la apa si numarul pradatorilor din zona. Cand este mai putina apa disponibila si este seceta, antilopa de apa se odihneste mai mult. 

antilopa-de-apa-imagini-dependenta-de-apa

 

Ingrijire si hrana

Antilopa de apa este dependenta de apa si se hraneste cu  iarba de lungime medie si scurta. Hrana sa este bogata in proteine. Cand iarba este putina, antilopa de apa mananca alte plante pentru a-si satisface necesitatile. 

Conditii de viata

Antilopa de apa traieste pe aproape tot continentul Africa.

Antilopa de apa prefera pajistile si sa stea in apropierea unei surse de apa. Cel mai bun mediu de viata pentru aceasta sunt vaile si firicelele de apa. In timp ce prefera pamantul uscat, ramane in apropierea apei pentru sursa de hrana si pentru a scapa de pradatori. 

Reproducere

Masculul antilopa de apa se maturizeaza la varsta de sase ani, iar femela ajunge la maturitate la varsta de trei ani. Perioada de gestatie la antilopa de apa dureaza opt luni pana la opt luni si jumatate. Cu cateva zile inainte de nastere, antilopa de apa se izoleaza intr-o iarba densa pentru a da nastere puiului. Acesta este capabila sa se tina pe propriile-i picioare la o ora si jumatate de la nastere.

Puiul de antilopa de apa ramane ascuns in vegetatia densa pana la varsta de 4 saptamani. Speranta de viata a antilopei de apa este de aproape 20 de ani in captivitate.

antilopa-de-apa-pajistile

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra