1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

ANTILOPA ORIBIAntilopa Oribi
Standard rasa
Nume Antilopa Oribi
Marime 92-110 cm
Inaltime 50-66 cm
Blana Matasoasa
Culoare Maro-rosiatica
Capacitate la nastere Un singur pui
Speranta de viata 8-12 ani

Descriere fizica

Antilopa Oribi (Ourebia ourebi) are un blana matasoasa, de culoare maro-rosiatica, iar partile inferioare ale corpului sunt albe. Antilopa Oribi are un smoc de par pe fiecare genunchi, iar coada scurta este neagra. Ajunge la o inaltime de 50-66 centimetri pana la umeri, iar lungimea corpului ajunge la 92-110 centimetri. Gatul si picioarele sunt lungi. Antilopa Oribi (Ourebia ourebi) mascul are 2 coarne drepte, ascutite si lungi de 8-19 centimetri. Picioarele sunt subtiri.

Comportament si personalitate

Antilopa Oribi (Ourebia ourebi) este un mamifer solitar sau poate trai in perechi. Ocazional, poate calatori in grupuri mici de pana la sase membri. Este activa in principal in timpul zilei.

Antilopa Oribi (Ourebia ourebi) este una dintre putinele mamifere care beneficiaza de pe urma incendiilor. Aceasta se intoarce in locul unde a fost un incendiu pentru a se bucura din nou de iarba proaspat crescuta.

Masculul antilopa Oribi isi marcheaza teritoriul cu secretii ale glandei lacrimale si va patrula in zona sa pentru a trasa granitele cu urina si materii fecale. 

antilopa-oribi-imagini-mamifer-solitar

 

Ingrijire si hrana

Antilopa Oribi (Ourebia ourebi) este se hraneste cu iarba si arbusti. In timpul sezonului ploios se hraneste cu iarba, iar in timpul celui secetos se hraneste cu arbusti. Acest mamifer mananca aproximativ 11 plante diferite si linge blocuri de minerale la fiecare una sau trei zile. 

Conditii de viata

Distributia antilopei Oribi este discontinua in campiile verzi ale Africii Centrale si de Sud. Aceasta se intalneste in campiile verzi ale savanei nordice si sudice, intre Guineea si Ethiopia, vestul Africii de Est  si Tanzania.

Antilopa Oribi (Ourebia ourebi) traieste in campiile deschise si prefera iarba scurta cu portiuni de iarba inalta unde se poate ascunde. Ii place iarba nu foarte inalta si densa. Nu-i plac pantele abrupte. 

antilopa-oribi-poze-iarba

 

Reproducere

Antilopa Oribi (Ourebia ourebi) se reproduce pe intreg parcursul anului, iar perioada de varf este in lunile octombrie si noiembrie. Este un animal atat monogam cat si poligam, iar masculul isi pazeste teritoriul in care poate locui o femela sau mai multe.

Antilopa Oribi femela este capabila sa procreeze la varsta de 10 luni, iar masculul abia la varsta de 14 luni. Perioada de gestatie la antilopa Oribi dureaza 6-7 luni, dand nastere la un singur pui.

Speranta de viata a antilopei Oribi (Ourebia ourebi) este de 8-12 ani.

Pradatori

Printre pradatorii antilopei Oribi (Ourebia ourebi) se numara leopardul, rasul de desert si pitonul. De asemenea, existenta sa mai este amenintata si de sacali, pisica salbatica, babuini si vulturii. 

antilopa-oribi-blana-matasoasaa

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra