1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

BROASCA TESTOASABroasca testoasa

Cand vine vorba de broaste testoase, vei observa ca au mai multe marimi si culori. Sunt categorizate drept reptile pentru ca au sangele rece. Acest lucru inseamna ca sunt inrudite cu alte reptile ca serpii, crocodilii si soparlele. Toate reptilele au inima impartita in 3 camere si pielea solzoasa.

Hrana

Este o mica diferenta intre speciile de broasca testoasa atunci cand vine vorba de hrana. Unele dintre ele consuma doar carne, altele doar plante. Exista cateva specii care consuma carne doar pana ajung la maturitate, urmand ca apoi dieta lor sa devina strict vegetariana. Din acest motiv exista mari diferente ale falcii intre diferitele specii de broasca testoasa.

Broastele testoase pot supravietui si trei luni fara hrana, lucru ce le-a permis supravietuirea in timp si adaptarea la schimbarile mediului de viata.

 

broasca-testoasa-inotand-hrana

Mediu de viata

Traiesc pe toata suprafata pamantului, in special in zonele tropicale, iar altele prefera zonele mai reci. Se gasesc in oceane, lagune, golfuri si raman foarte aproape de tarm. Broastele testoase de dimensiuni mai mari se vor aventura pe tarm in cautarea hranei.

In functie de tipul de broasca testoasa, aceasta poate trai 50-80 de ani. Exista multe eforturi de a ajuta broasca testoasa sa atinga aceasta varsta. Protejarea mediului de viata, atat in apa cat si pe uscat este vitala pentru ca aceste eforturi sa fie un succes. Multe broaste testoase pot prospera in captivitate. Altele traiesc in captivitate pana se videca de o rana suferita, apoi sunt eliberate in salbaticie.

Reproducere

Unele tipuri de broasca testoasa migreaza, insa nu toate. Broastele testoase migratoare calatoresc sute de kilometri in cautarea hranei si a partenerului de imperechere. Majoritatea se vor intoarce la locul in care s-au nascut. Imperecherea broastelor testoase are loc in apa si din acest motiv nu se stie prea multe despre acest proces. Toate broastele testoase depun oua si vor sapa adaposturi in nisip pentru a le depozita. Pot depune sute de oua in acelasi timp. Este greu de spus daca o broasca testoasa este femela sau mascul deoarece se aseamana foarte mult ca dimensiuni si greutate.

 

oua-de-broasca-testoasa-calatoresc

Comportament

Broastele testoase petrec mult timp in apa. Corpurile lor sunt construite astfel incat sa se miste foarte usor in apa. Cand o femela trebuie sa ajunga pe uscat sa depuna ouale, este un proces lent si destul de incomod pentru broastele testoase. De aceea e fascinant de vazut intregul proces care dureaza doua-trei ore.

In general, broastele testoase duc o viata solitara. Nu sunt animale teritoriale si nu au o problema sa imparta zona cu alte animale. Singurul moment in care se gasesc impreuna cu alte broaste testoase este atunci cand migreaza. Chiar si puii de broasca testoasa care ies din ou si se indreapta spre apa vor duce o viata solitara pana vor fi suficient de maturi pentru a se imperechea.

Caracteristici fizice

Exista doua tipuri distincte de broaste testoase. Primul se numeste Cheloniidae, fiind o broasca testoasa ce traieste in mare si are un corp carnos ce acopera cochilia. Iar celalalt tip se numeste Dermochelyidae si este o broasca testoasa acoperita cu un strat ce se simte la atingere ca un articol de piele.

 

broasca-testoasa-pe-plaja-pericol-de-disparitie

Amenintari

Aproape toate speciile de broasca testoasa se afla pe lista animalelor aflate in pericol de disparitie. Acest lucru este cauzat de distrugerea constanta a mediului lor de viata si de poluarea apei in care stau. De multe ori sunt nevoite sa infrunte si alte pericole ca vanatul, ouale lor sunt recoltate ca sursa de hrana si de cele mai multe ori se blocheaza in plasele pescarilor. Se fac o multime de eforturi de a salva broastele testoase, asfel incat numarul lor sa creasca.

Pradatori

In timp ce broasca testoasa este preocupata sa gaseasca mancare, va trebui sa se asigure ca nu va deveni ea mancare pentru alte animale. Cativa dintre pradatorii din apa ai broastelor testoase sunt: pestii, rechinii, balenele. Pe uscat, broasca testoasa are ca pradatori: pasari, ratoni, caini si crabi. Coloritul corpului lor le ajuta sa se camufleze de cele mai multe ori. Multi pui de broasca testoasa mor din cauza acestor pradatori, in timp ce broastele testoase mai mari au un risc scazut de a deveni hrana pentru alte animale. 

pui-de-broasca-testoasa-apa

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra