1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

CAPRA ANGLO NUBIERCapra Anglo Nubier este un animal alert, sonor si bine echilibrat. Este o capra folosita pentru productia de lapte si are un aspect foarte placut si maiestuos.
Capra Anglo Nubier
Standard rasa
Nume Capra Anglo Nubier
Greutate 110-140 kg
Culoare Maro, alb, roscat, negru, crem

Atunci cand li se ofera hrana suficienta, caprele din rasa Anglo Nubier sunt relativ tacute. Sunt mai vocale atunci cand au un motiv bine intemeiat, fiind animale foarte inteligente. Atunci cand li se arata modul corect de a efectua un lucru, capra din rasa Anglo Nubier se descurca foarte bine, este independenta si organizata.

Aceasta rasa de capre este una care se imbunatateste pe masura ce inainteaza in varsta. Astfel, femelele sunt mult mai prolifice si dau o cantitate mai mare de lapte dupa ce depasesc varsta de 12 ani. De altfel, rasa este foarte prolifica si recunoscuta pentru fecunditatea crescuta, gemenii, tripletii si chiar cvadrupletii sunt foarte des intalniti la rasa de capre Anglo Nubier.

Descriere fizica

Anglo Nubier este una dintre cele mai inalte rase de capre. La maturitate, masculii ating o greutate de 140 de kilograme, iar femelele de 110 kilograme. Capra din rasa Anglo Nubier se remarca prin corpul lung si pieptul lat.

Corpul este acoperit de par scurt si stralucitor, de diferite culori: maro, roscat, negru, alb si crem. De asemenea, exista si numeroase combinatii de culori, unele capre avand un aspect marmorat.  

Capra Anglo Nubier

Comportament si personalitate

Capra din rasa Anglo Nubier se adapteaza foarte usor in orice fel de conditii climatice, chiar si in cele desertice. Este si una dintre cele mai populare rase de capre din intreaga lume. De altfel, in numeroase tari, capra din rasa Anglo Nubier este folosita pentru a imbunatati alte rase de capre si penrtu a spori productia de lapte.

Productivitate

Laptele produs de capra din rasa Anglo Nubier este bogat in grasimi (4,8%) si proteine (3,8%) si este folosit in special in industria branzeturilor. O capra din rasa Anglo Nubier produce zilnic 4-5 litri de lapte, anual aproximativ 1250 de litri.

Pentru a avea o buna productie de lapte este esential ca acest animal sa fie bine hranit si ingrijit. De altfel, atunci cand nu sunt hranite bine, productia de lapte este foarte slaba.

Pe langa lapte, capra din rasa Anglo Nubier este folosita si pentru productia de carne. In conditiile in care este bine hranita, capra creste rapid si acumuleaza o cantitate mare de carne, cu un gust foarte bun.

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra