1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

CAPRA BOERRasa de capre Boer este originara din Africa de Sud, unde a fost dezvoltata la inceputul anilor 1900, pentru productia de carne. Numele acestei rase de caprine este derivat din olandezul ''boer'' care inseamna ''fermier''.
Capra Boer
Standard rasa
Nume Boer
Tara de origine Africa de Sud
Greutate 80-130 kg
Blana Scurta
Culoare Alb, maro

Origine si istoric

Rasa de caprine Boer este descendenta raselor de capre indigene din Africa de Sud, imperecheate cu rase din Europa. Aceasta rasa de capre a fost dezvoltata in special pentru productia de carne. Datorita programelor avansate de imbunatatire a acestei rase, Boer are o rata crescuta de crestere si dezvoltare, fiind una dintre cele mai apreciate rase de capre de carne din intreaga lume.

Berbec Boer

Descriere fizica

Caprele din rasa Boer sunt foarte rezistente la boli si se adapteaza usor la orice conditii, chiar si la cele secetoase, de semidesert. Aceasta capra se distinge prin corpul acoperit de o blana scurta, de culoare alba si capul maro. Unele capre din aceasta rasa pot fi complet albe sau maro.

La maturitate, tapii ating o greutate de 90-130 de kilograme, iar femelele de 80-100 de kilograme.

Caprinele Boer sunt cunoscute pentru temperamentul docil, rata mare de crestere si fertilitatea ridicata. In plus, femelele din aceasta rasa au insticte materne foarte accentuate, in comparatie cu alte capre.

Berbecii din rasa Boer sunt folositi pentru ameliorarea altor rase, pentru obtinerea de hibrizi si pentru cresterea productivitatii.Urmasii acestor berbeci sunt rezistenti si au o carne de calitate superioara.

Capra Boer

Productia de lapte

Caprele din rasa Boer sunt crescute in special pentru productia de carne. Productia de lapte este redusa, de maxim 2,5 kilograme pe zi. Laptele produs de capra Boer este bogat in grasimi, proteine si lactoza.

Productia de carne

Caprele din rasa Boer sunt crescute in special pentru productia de carne. Deoarece se dezvolta rapid si ating o greutate mare la maturitate, aceste capre sunt din ce in ce mai populare in randul fermierilor. Carnea de capra de Boer este foarte nutritiva, cu un continut important de proteine, grasimi, minerale si aminoacizi esentiali pentru organismul uman.

In plus, carnea provenita de la caprinele Boer nu contine colesterol si nu are mirosul tipic de capra.

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra