1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

CIOBANESC ANATOLIANCiobanesc anatolian
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2
 • Dresaj
  stea1 stea2
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Ciobanesc anatolian
Cod rasa Grupa 2, numarul 331
Porecla Ciobanesc turcesc
Tara de origine Turcia
Greutate 41-68 kg
Inaltime 79-81 centimetri
Blana Scurta
Culoare Alba, crem, cafenie cu masca, tigrata
Capacitate la nastere 6-8 pui
Speranta de viata 10-13 ani
Cainele ciobanesc anatolian este puternic, potrivit pentru ferme si nepotrivit pentru viata la bloc. 

Origine si istoric

Cainele ciobanesc anatolian este originar din Turcia si se estimeaza ca a fost dezvoltat acum 6000 de ani. A fost folosit pentru combaterea luptelor, vanatoarea de lei si cai. Probabil ca aceasta rasa a fost folosita si pentru protejarea turmelor de vite de pradatorii salbatici, caracteristicile sale fizice ajutandu-l sa se camufleze.

Cainele ciobanesc anatolian a fost dezvoltat pentru a fi independent, pentru a proteja si pazi turmele de vite fara a avea nevoie de atentia stapanilor sai. Vitejia si viteza acestei rase este legendara si poate suporta cu usurinta anotimpurile reci sau calde. 

Descriere fizica

Standardul rasei ciobanesc anatolian descrie un caine curajos, calm si usor de provocat. Poseda o structura osoasa mare, un trunchi musculos si un cap puternic. Este un animal agil datorita marimii si fortei. Craniul cainelui ciobanesc anatolian este larg, iar botul este rectangular, cu un profil obtuz. Urechile sunt mici, lasate si in forma literei V, iar ochii sai mici pot fi caprui sau aurii. Coada sa lunga este incolacita si purtata pe spate atunci cand este agitat. Blana sa este scurta, avand un substrat gros si poate fi alba, crem, tigrata, cafenie si cu o masca neagra fiind cea mai comuna.

Rasa ciobanesc anatolian ajunge la inaltimea de 79-89 centimetri si la greutatea de 41-68 kilograme. 

caine-ciobanesc-anatolian-curajos

 

Comportament si personalitate

Cainele ciobanesc anatolian este un caine cu care poti lucra. A fost construit sa lucreze cu multa seriozitate. Fiind un caine de paza, are un latrat puternic si profund, incat pune pe fuga orice hot sau vulpe.

Rasa  ciobanesc anatolian este independenta si incapatanata, insa devotata familiei, fiind ideala pentru fermieri. Nu este un caine de familie, ci de lucru, iar daca doresti sa iei unul, este nevoie sa te informezi serios inainte de a face acest pas.

Ai mare grija atunci cand ai un ciobanesc anatolian ! Acesta poate dezvolta agresivitate daca nu este dresat si va decide singur care vizitator este sigur si care nu. Daca un alt caine i-a incalcat teritoriul, atunci va avea probleme seriose.

Cainele ciobanesc anatolian are obiceiul de a latra noaptea, iar daca nu este suficient stimulat mental poate deveni distructiv si plictisit. Gandeste-te bine inainte de a avea un ciobanesc anatolian si daca ii poti oferi suficienta stimulare mentala !

Ingrijire si hrana

Cainele ciobanesc anatolian este un animal curat si are nevoie de putina ingrijire. Blana sa scurta naparleste pe tot parcursul anului, iar perierea regulata ajuta la eliminarea eficienta a acesteia. Aceasta rasa nu are un miros specific, iar daca nu se murdareste de noroi nu are sens sa o speli frecvent. Pentru ca urechile cainelui ciobanesc anatolian sunt lasate, acestea sunt dispuse catre infectii. Curatarea saptamanala a urechilor cu ajutorul unei bucati de bumbac inmuiata intr-o solutie recomandata de medicul veterinar va preveni infectiile. 

rasa-ciobanesc-anatolian-animal-curat

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Media de viata a cainelui ciobanesc anatolian este de 10-13 ani, iar cele mai importante probleme de sanatate pe care acest caine le poate avea sunt: cancerul, infectii ale urechilor, entropion (probleme ale ochilor) si hipotiroidismul. In afara de aceste probleme, pare sa fie un caine sanatos si viguros.   

Conditii de viata

Cainele ciobanesc anatolian are o talie mare si nu este recomandat vietii la bloc. Acesta are nevoie de multa miscare zilnica. Jocurile organizate de a prinde mingea nu-l intereseaza.

Fermele sunt locuri foarte potrivite pentru a tine un ciobanesc anatolian pentru ca satisface dorinta de paza si protectie. Familiile cu copii ar trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte de a avea un ciobanesc anatolian. Desi poate sa aiba o relatie stransa cu membrii familiei, de multe ori nu reactioneaza bine la copiii necunoscuti. 

ciobanesc-anatolian-talie-inalta

 

Dresaj

Cainele ciobanesc anatolian este usor de dresat daca esti foarte priceput si cu multa incredere in tine. Cu toate acestea este nevoie sa stabilesti cine este stapanul in casa. Chiar daca nu poti stapani cainele ciobanesc anatolian sa latre la aparitia unui strain, il poti invata totusi sa se opreasca la comanda. 

Ciobanesc anatolian pret

Astazi, 8 ianuarie 2013, pretul unui caine ciobanesc anatolian dat spre vanzare variaza intre 500 si 600 de Euro, insa acesta variaza in functie de crescator, varsta si puritatea rasei. 

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra