1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

COLORPOINT SHORTHAIRColorpoint Shorthair
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Ingrijire
  stea1
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Colorpoint Shorthair
Tara de origine Marea Britanie, Statele Unite ale Americii
Greutate 4-5 kg
Blana Scurta, fina
Culoare Diverse culori
Speranta de viata 12 - 17 ani

Sociabila si comunicativa, pisica din rasa Colorpoint Shorthair este ideala pentru orice familie care isi doreste un animal de companie inteligent, cu multa personalitate. Se intelege bine si cu alte animale de companie, inclusiv cu caini. Este un partener de joaca ideal pentru copii, dar si un adevarat companion pentru orice persoana iubitoare de feline.

Origine si istoric

Dezvoltarea rasei de pisici Colorpoint Shorthair a inceput in anul 1940, atunci cand crescatorii de pisici siameze din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii au incercat sa produca niste pisici similare cu siamezele, insa cu blana de culoare inchisa la extremitati.

Astfel, pentru a obtine aceasta varietate de pisica, crescatorii au incrucisat Siameze cu Abisiniene si cu pisici domestice cu blana portocalie. Rezultatele au fost mixte, insa in cele din urma pisicile rezultate au fost incrucisate din nou cu pisici din rasa Siameza.

Pisica din rasa Colorpoint Shorthair este astfel de fapt o pisica Siameza cu blana de diferite culori, netraditionale pentru o Siameza.  

Descriere fizica

Pisica din rasa Colorpoint Shorthair este asemanatoare cu ruda sa din rasa Siameza. Are un corp lung si subtire, un cap triunghiular si urechi mari. Blana este de culori diferite, nemaiintalnite la pisicile Siameze.

Chiar daca par fragile, pisicile din rasa Colorpoint Shorthair sunt puternice si musculoase. Picioarele sunt lungi si subtiri, iar coada neobisnuit de lunga.

La maturitate, pisica din rasa Colorpoint Shorthair atinge greutatea de 5 kilograme.  

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Colorpoint Shorthair este foarte comunicativa si asteapta acelasi lucru din partea stapanilor sai. Ii place sa fie mereu in preajma oamenilor, pe care ii urmeaza peste tot in locuinta. In plus, isi doreste sa stie tot ce se intampla in jurul ei.

Este si o pisica foarte afectuoasa, care se ataseaza foarte mult de stapanii sai. Adesea chiar doarme cu ei in pat. Nu ii place sa ramana singura acasa pe perioade lungi de timp, insa atunci cand stapanii sunt plecati la serviciu cerceteaza casa si isi gaseste diverse activitati.

Pisica din rasa Colorpoint Shorthair este foarte inteligenta si invata rapid trucuri noi. Ii plac jocurile si jucariile si este chiar capabila sa deschida usi si sertare. Este o pisica foarte agila si atletica, aflata tot timpul in miscare.  

Ingrijire si hrana

Blana scurta si fina a pisicii din rasa Colorpoint Shorthair este usor de intretinut. Poate fi periata chiar si odata la doua – trei saptamani! Pentru a preveni problemele dentare este bine ca dintii sa fie periati saptamanal. De asemenea si ochii trebuie curatati saptamanal, cu o carpa umeda si curata. Acelasi lucru este valabil si pentru urechi.

Ca orice pisica, si pisica din rasa Colorpoint Shorthair este foarte curata si ii place ca toate obiectele pe care le foloseste, in special litiera, sa fie curate si bine igienizate.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Problemele de sanatate care afecteaza pisica din rasa Siameza sunt adesea intalnite si la pisica din rasa Colorpoint Shorthair. Printre acestea se numara amiloidoza (afectiune care apare atunci cand un tip de proteina este depozitat in organele corpului, in special in ficat), astm, defecte cardiace congenitale, strabism, afectiuni gastrointestinale, limfom sau atrofie retinala progresiva.  

Conditii de viata

Activa si sociabila, pisica din rasa Colorpoint Shorthair este alegerea perfecta pentru familiile cu copii. Aceasta pisica se intelege foarte bine si cu alte animale de companie, inclusiv cu caini.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra