1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BRAZILIAN SHORTHAIRBrazilian Shorthair
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Brazilian Shorthair
Tara de origine Brazilia
Greutate 4-5 kilograme
Blana Scurta, deasa, lipta de corp
Culoare Diferite culori si modele
Speranta de viata 10 - 15 ani

Pisica Brazilian Shorthair, afectuoasa si iubitoare, se potriveste in orice familie care ii poate oferi dragostea si atentia de care are nevoie. Un adevarat animal de companie, se ataseaza foarte mult de copii, carora le este foarte devotata.  

Origine si istoric

Pisica din rasa Brazilian Shorthair a aparut initial pe strazile din Brazilia, iar de la statutul de pisica a strazii pana la cel de rasa pura, aceasta pisica a trecut prin numeroase schimbari. De altfel, rasa de pisici Brazilian Shorthair nu este singura care a fost dezvoltata din randul pisicilor care traiau pe strazi. Pisica Brazilian Shorthair se aseamana din acest punct de vedere cu pisicile din rasele American Shorthair si Europeana.

In anul 1500, atunci cand portughezii au sosit in Brazilia pentru prima oara au adus cu ei cateva pisici care sa ii apere de rozatoare. Aceste pisici reprezinta de altfel baza liniei de pisici din rasa Brazilian Shorthair.

Rasa de pisici Brazilian Shorthair s-a dezvotlat apoi liber in Brazilia, fara reguli sau grija speciale. Totusi, in anul 1980, crescatorul de pisici Paulo Samuel Ruschi si-a dat seama de necesitatea existentei unei pisici native in Brazilia. El a studiat aspectele genetice si morfologice ale pisicii care traia pe strazile din Brazilia si a realizat ca acestea erau pisici unice.

In anul 1998, federatia mondiala a crescatorilor de pisici a recunoscut oficial aceasta rasa, care este si prima rasa pura de pisici a Braziliei.  

Descriere fizica

Pisica din rasa Brazilian Shorthair este o pisica de talie mijlocie, cu un corp musculos si elegant in acelasi timp. Blana pisicii din rasa Brazilian Shorthair este scurta si lipita de corp, intr-o mare varietate de culori si modele. Ochii acestei pisici sunt mari, rotunzi, de diferite culori, in concordanta cu blana si extrem de expresivi.

Pisica din rasa Brazilian Shorthair este mai mult lunga decat inalta, cu o coada lunga si subtire. De obicei, masculii au capul mai mare decat femelele. Picioarele pisicii din rasa Brazilian Shorthair sunt musculoase, cu labe rotunde.

Ca o trasatura specifica, distanta dintre ochii pisicii din rasa Brazilian Shorthair trebuie sa fie egala cu dimensiunea unui ochi!

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Brazilian Shorthair este o pisica foarte afectuoasa si iubitoare, care se ataseaza foarte mult de stapanii sai. Are nevoie de un stapan care ii poate oferi multa afectiune si care o poate implica in toate activitatile din locuinta.

Pisica Brazilian Shorthair se ataseaza rapid de toti membrii familiei, insa ii prefera pe cei prietenosi si comunicativi. Este si o pisica inteligenta si alerta, dornica sa invete mereu lucruri noi.

Ca pui, pisica Brazilian Shorthair este extrem de jucausa si agila. Pe masura ce inainteaza in varsta isi mai pierde din vioiciune, insa ramane in continuare un animal foarte activ.

Prietenoasa si afectuoasa, pisica din rasa Brazilian Shorthair se intelege bine si cu alte animale de companie, dar si cu copiii, pe care ii adora si cu care dezvotla o relatie foarte stransa.  

Ingrijire si hrana

Blana scurta, deasa si stralucitoare a pisicii din rasa Brazilian Shorthair se intretine foarte usor. O periere saptamanala este suficienta pentru ca blana sa isi pastreze supletea.  

Sanatate si puncte vulnerabile

In general, pisica din rasa Brazilian Shorthair este sanatoasa si viguroasa. Nu sufera de probleme de sanatate genetice si are o speranta de viata mare, de peste 15 ani.  

Conditii de viata

Pisica din rasa Brazilian Shorthair este potrivita pentru orice familie care ii poate oferi atentia si dragostea de care are nevoie. Se potriveste insa in familiile cu copii, de care se ataseaza pe viata.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra