1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

CONNEMARAPoneiul Connemara este cunoscut ca un cal de munte sau de deal, originar din Connemara, tinutul Galway din vestul Irlandei. Aceasta rasa de cai a fost folosita pentru a imbunatati alte rase de cai. 
Connemara
Standard rasa
Nume Connemara
Tara de origine Irlanda
Inaltime 128-148 cm
Culoare Gri, maroniu
Speranta de viata 25-30 de ani

Origine si istoric

Poneiul Connemara este originar din Irlanda, din muntii si regiunea mlastinoasa Connemara, de pe coasta vestica. Se crede ca aceasta rasa este descendenta din poneiul celtic, insa are influente din rasa andaluziana si Clydesdale. Recent, s-au adaugat influente din rasa pur sange englez si rasa araba pentru a obtine un ponei Connemara mai mai mare si cu o structura oasoasa mai fina si puternica.

Descriere fizica

Capul poneiului Connemara este bine proportionat, de lungime medie, ochi mari si blanzi. Poneiul Connemara este robust, solid si ferm. Are pricioare robuste si este agil la alergare. Spatele poneiului Connemara este drept, avand picioarele bine-dezvoltate. Aceasta rasa este predominant de culoare gri, insa poate fi si negru, maroniu, crem, auriu si murg. Poneiul Connemara este cea mai mare rasa de ponei si atinge inaltimea de 128-148 centimetri. 

ponei-connemara-gri-rasa-de-ponei

 

Comportament si personalitate

Poneiul Connemara este usor de manuit, linistit, bland si disponibil. Dispune de simturi bune si o inteligenta medie. 

Ingrijire si hrana

Hranirea poneiului Connemara depinde de iarba care acopera tarcul in care sta. Crescatorii recomanda sa fie hranit din palma doar atunci cand iarba este inadecvata.

Poneiul Connemara are nevoie de periere saptamanala pentru a scapa de parul mort. Pe timpul iernii ii creste o blana groasa ce va fi scurtata atunci cand ninge. Are nevoie de deparazitare interna la fiecare opt saptamani si potcovire la fiecare 6-8 saptamani. Este important sa verifici picioarele pentru a evita depozitarea pietricelelor ce cauzeaza schiopatat. 

ponei-connemara-pe-iarba-periere

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Poneiul Connemara este un animal rezistent si poate trai 25-30 de ani. Are un bagaj genetic diferit si nu pare ca dezvolta defecte genetice specifice. Majoritatea problemelor de sanatate apar din cauza modului in care este ingrijit poneiul Connemara.

O problema de sanatate este laminita sau furbura, o afectiune ce afecteaza picioarele si produce dureri. Aceasta este cauzata de suprahranirea poneiului sau calarirea lui perioade lungi de timp pe suprafete dure, ca asfaltul. Medicii veterinari spun ca este vital ca poneiul Connemara sa nu fie supraalimentat si sa faca miscare regulat.

Rasa Connemara cu blana gri este predispusa la melanom sub piele, in special in jurul cozii.

Conditii de viata

Poneiul Connemara poate trai intr-un tarc de 1300-2000 metri patrati. Pote fi tinut si intr-un grajd, insa are nevoie sa faca miscare regulat. Aceasta rasa este foarte potrivita pentru copii si oameni mari. Este ferm si rabdator cu cei mici. 

ponei-connemara-tarc

 

Utilitate

Poneiul Connemara este excelent pentru spectacolele de sarituri, vanatoare, dresaj, lectii de calarie pentru copii, adunarea oilor de pe camp.  

Ponei Connemara pret

Astazi, 14 ianuarie 2013, un ponei Connemara costa intre 2000 si 4500 Euro, insa pretul variaza in functie de puritatea rasei, crescator si varsta poneiului Connemara

ponei-connemara-auriu-spectacole

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra