1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

DISCUSDiscus

Maiestuosul si gratiosul peste discus a fost descris ca fiind „regele pestilor de acvariu”.

Descriere fizica

Pestele discus poate ajunge la o lungime de pana la 15-25 centimetri. Corpul sau este complet plat si in functie de specie poate avea diverse modele si culori. Pestii discus crescuti in acvariu poate avea multe culori si modele din cauza imperecherii  selective, fiind destul de diferiti fata de cei care cresc in salbaticie. Sunt mult mai adaptati la viata in acvariu si mai usor de ingrijit.

Comportament si personalitate

Pestele discus este destul de timid si nu-i plac umbrele miscatoare, vibratiile excesive si prea multe perechi de pesti. Este bine sa pastrezi acvariul intr-un loc cu putin trafic, in care lumina sa nu se aprinda sau sa se stinga des si mai putin zgomotos pentru a nu fi deranjati pestii.

Pestele discus este destul de timid si este mai mult activ noaptea.

peste-discus-rosu-zgomot

 

Ingrijire si hrana

Pestii discus pot fi tinuti de crescatorii experimentati pentru ca au reputatia de a intimida chiar si cel mai experimentat acvarist. Unul dintre lucrurile cele mai dificile este acomodarea pestelui cu noul acvariu.

Pestele discus este carnivor si se bucura atat de hrana vie cat si cea inghetata: creveti, viermi, bucati de inima de vita. Acesta mananca hrana si sub forma de fulgi sau pelete, insa cel mai bine este ca aceasta sa fie intreaga.

E important sa stii ca mananca incet si e necesar sa pui suficienta mancare daca in acvariu exista pesti care mananca mai rapid.

Pestele discus are nevoie ca saptamanal sa fie schimbata 25% din apa acvariului. Este foarte sensibil la schimbarile apei si are nevoie ca aceasta sa fie curata si sa nu contina elemente daunatoare. Este important sa aduni reziduurile din apa acvariului.

Daca iti pregatesti un acvariu pentru pestele discus, e important sa stii ca acesta ar trebui sa aiba cel putin 190 de litri capacitate pentru un singur peste. Apa trebuie sa fie calda si curata, iar apa rece creste riscul de a dezvolta boli. 

peste-discus-alb-carnivor

 

Conditii de viata

Este originar din America de Sud, Brazilia, Peru, Venezuela si Columbia si traieste in apele fluviului Amazon ce trece prin aceste tari.

Exista trei specii de peste discus: pestele discus rosu (Symphysodon discus), peste discus verde (Symphysodon aequifasciatus) si peste discus albastru (Symphysodon haraldi)

Peste discus pret

Astazi, 25 ianuarie 2013, un peste discus are pretul cuprins intre 35 si 1000 lei!!!

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra