1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

PESTELE GUPPYPestele Guppy

Poecilia Libestes Reticulata se mai numeste si peste Guppy  si este un peste de acvariu foarte popular. Este potrivit pentru crescatorii novice, fiind usor de crescut si non-agresiv. 

Origine si istoric

Pestele Guppy provine din apele dulci si sarate ale Americii de Sud si Centrale, iar astazi poate fi gasit si in alte locuri, ca de exemplu Florida. Pestele Guppy a fost eliberat in cateva ape din Asia cu scopul de a combate malaria prin scaderea numarului de țanțari.

Descriere fizica

Poți alege dintr-o varietate de pesti Guppy, diferiți prin forma corpului si prin culoare. Cele mai comune culori sunt rosu, verde si albastru. 

peste-guppy-negru-culoare

 

Comportament si personalitate

Pestele Guppy este deseori ținut in acvarii impreuna cu alți pesti deoarece este foarte linistit. Ei prefera sa fie impreuna cu alți pesti Guppy, formand bancuri foarte frumoase. Este neindicat sa ții un peste Guppy singur in acvariu. 

Ingrijire si hrana

Cand achiziționezi pesti Guppy e bine sa ai asigurat o sursa de incalzire, un termometru pentru a verifica in permanența temperatura apei, un filtru pentru a asigura o buna calitate a apei, un alt recipient pentru a pune pestii Guppy atunci cand schimbi apa, o perie pentru alge pentru a pastra acvariul curat si un sistem de oxigen pentru a pastra aerul curat. Decoreaza acvariul cu plante, deoarece pestii Guppy se vor simți mai linistiți si nestresați avand un loc in care sa se ascunda. Poți de asemenea sa folosesti pietre, ramuris si lucruri similare pentru a decora acvariul. Partea de jos a acvariului ar trebui sa fie acoperit cu pietris. Poți cumpara o soluție ce o poți gasi la orice magazin specializat si care elimina clorul din apa. Pestii tai Guppy se vor simți cel mai bine daca temperatura apei va fi intre 25 si 35 de grade Celsius, iar pH apei sa fie cuprins intre 6.8 si 7.6.

Pestii Guppy pot fi hraniți o data pe zi. Este foarte important sa nu le dai mai multa mancare decat este necesar. Toata mancarea ar trebui sa fie consumata in cateva minute, altfel este un indiciu ca le dai prea multa mancare. Poți cumpara mancare sub forma de fulgi, destinata pestilor tropicali. Mancarea sub forma de fulgi este extraordinara pentru pestii Guppy, insa e bine sa le dai si mancare cruda, proaspata. Creveții proaspeți sau congelați sunt foarte buni pentru pestii Guppy. Viermii, larvele de țanțar, ramele sunt cateva exemple de mancare potrivita pentru pesti. 

peste-guppy-plante

 

Reproducere

Pestii Guppy dau nastere la pui vii, in loc sa depuna icre. Se inmulțesc usor in acvariu si fara incurajarea ta. Daca iți doresti o rata inalta de supraviețuire a micuților pestisori Guppy, atunci e cazul sa muți femela intr-un alt acvariu, pentru a da nastere pestisorilor. Apoi, poți imparți acvariul inițial in doua parți, una suficient de mare pentru a le asigura pestisorilor Guppy suficient spațiu de miscare. Din cel moment, le poți asigura o calitate inalta a apei in care traiesc. Aceasta apa necesita sa fie schimbata de trei ori pe saptamana. Daca hranesti micuții pesti Guppy cu hrana vie, atunci va trebui s-o schimbi mai des de atat. Acestia necesita hranire de 4-5 ori pe zi, mult mai frecvent decat pestii maturi Guppy. Asteapta pana acesti pestisori au lungimea de 2.5 centrimetri pentru a-i muta in acvariul cu pesti Guppy maturi. 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra