1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

DRAGON LIDragon Li
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Dragon Li
Tara de origine China
Greutate 4-5 kilograme
Blana Scurta, deasa
Culoare Galben-maro, cu pete
Speranta de viata 9 - 16 ani

Pisica Dragon Li, originara din China, o pisica activa si jucausa are un grad de inteligenta extrem de ridicat. Se adapteaza in orice conditii, insa are nevoie de atentia stapanilor, care sa o implice in toate activitatile casei.  

Origine si istoric

Pisica neoficiala a Chinei, Dragon Li sau Li Hua este una dintre cele mai vechi rase de pisici domestice cunoscute de om. Mentionate intr-o serie de carti vechi, pisicile din rasa Dragon Li exista in China de sute de ani, insa relativ recent au fost incadrate intr-o rasa.

Dragon Li este o rasa naturala de pisici, ceea ce inseamna ca nu a fost dezvoltata prin incrucisarea cu pisici din alte rase. Foarte multi iubitori de feline cred ca pisica din rasa Dragon Li reprezinta o sub specie a pisicii de munte din China, care s-a autodomesticit.

Rasa de pisici Dragon Li si-a capatat recunostinta internationala abia in anul 2010 si de atunci popularitatea sa este in crestere. Cu toate acestea, pisicile din rasa Dragon Li sunt foarte rar intalnite in Europa si America.

Descriere fizica

Pisica din rasa Dragon Li este o pisica de talie mijlocie, cu un corp puternic si musculos. Capul este rotund, iar ochi mari si migdalati sunt de culoare verde sau galbena. Urechile sunt de dimensiuni medii, rotunde la varfuri si cu cateva smocuri delicate de par. Labutele sunt rotunde, coada de dimensiuni medii, marcata cu pete rotunde de culoare neagra sau varf negru.

Corpul este acoperit cu o blana scurta, de culoare galbena-maro, cu pete inchise. Pisica din rasa Dragon Li are per ansamblu un aspect serios, reminiscenta a stramosilor care traiau in salbaticie.

La maturitate, pisica din rasa Dragon Li atinge greutatea de 4-5 kilograme.   

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Dragon Li este apreciata in special pentru inteligenta ridicata, loialitatea si independenta sa. Ii place sa se joace si sa fie in centrul atentiei, insa nu are nevoie de atentia pe care o cer alte pisici, ca de exemplu pisica din rasa Abisiniana sau Burmeza.

Pisica Dragon Li se adapteaza usor oricarui mediu, este toleranta cu copii si alte animale de companie. In plus, aceasta pisica are un simt al orientarii in spatiu foarte bine dezvoltat.

Este o pisica prietenoasa, careia ii place foarte mult sa interactioneze cu oamenii si este gata oricand de actiune. Totusi, nu este foarte afectuoasa si nici foarte vocala. 

Ingrijire si hrana

Blana scurta, deasa si fina a pisicii din rasa Dragon Li este usor de intretinut, o periere saptamanala fiind suficienta. Baile sunt foarte rar necesare, deoarece aceasta pisica, ca de altfel majoritatea pisicilor, are mare grija de aspectul sau.

Pentru a preveni afectiunile paradontale este indicat ca dintii sa fie periati saptamanal. De asemenea, ghearele trebuie taiate ocazional, iar ochii stersi regulat cu o carpa moale si umeda. Urechile trebuie si ele curatate saptamanal.

Deoarece blana acestei pisici este foarte scurta si nu dispune de inca un strat suplimentar, pisica Dragon Li este sensibila la temperaturile scazute. Trebuie sa fie crescuta in casa, departe de factori de mediu perturbatori, dar si de contactul cu alte animale care o pot rani sau imbolnavi.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Dragon Li face parte dintr-o rasa naturala, care nu sufera de afectiuni genetice. In general, aceasta pisica este sanatoasa si viguroasa, speranta de viata fiind de 9 - 16 ani.  

Conditii de viata

Activa si jucausa, pisica din rasa Dragon Li este ideala pentru orice familie care ii poate oferi atentia de care are nevoie si sa o implice in toate activitatile casei. Tolereaza copiii si animalele de companie, insa este indicat sa fie crescuta in locuinte cu copii mai mari.

Foarte activa, pisica Dragon Li are nevoie de mult spatiu, astfel ca nu este potrivita pentru apartamentele foarte mici.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra