1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

DUIKER COMUN



Duiker comun
Standard rasa
Nume Duiker Comun
Greutate 2-4 kg
Marime 100 cm
Inaltime 60 cm
Culoare Crem deschis, culori inchise
Capacitate la nastere 1-2 pui
Speranta de viata 12-15 ani

Descriere fizica

Duiker-ul comun (Sylvicapra grimmia) are o greutate, marimea urechii si culoarea blanii variabila in functie de regiunea geografica. Femela cantareste cu 2-4 kilograme mai mult decat masculul. In medie, are o inaltime de 60 centimetri pana la umeri si o lungime a corpului de 100 centimetri. Masculul duiker comun are coarne ascutite cu o lungime de 7-18 centimetri. Femelele au coarne, insa sunt foarte scurte, oprite din crestere. Lungimea urechilor duiker-ului comun este de 9.5-14.5 centimetri.

Culoarea blanii duiker-ului comun (Sylvicapra grimmia) variaza de la crem deschis in regiunile uscate pana la culori inchise in regiunile cu multa apa.

Duiker-ul comun (Sylvicapra grimmia) ce traieste in zonele muntoase  are o blana mai groasa decat duiker-ul comun ce traieste in savane, paduri si pasuni.

Comportament si personalitate

Duiker-ul comun (Sylvicapra grimmia) este activ dimineata devreme, seara si noaptea. Pe perioada caniculara a zilei, duiker-ul comun  (Sylvicapra grimmia) se odihneste. Femela de obicei sta langa trunchiul unui copac sau in locuri unde este foarte ascunsa. 

Ingrijire si hrana

Se cunoaste faptul ca hrana duiker-ului comun (Sylvicapra grimmia) este destul de variata. In general acesta se hraneste cu plante, radacini de arbusti, fructe si flori. De asemenea, duiker-ul comun (Sylvicapra grimmia) se mai poate hrani cu insecte, omizi, greieri si furinici. In circumstante nenaturale, acesta a fost vazut mancand soparle, broaste, rozatoare si pasari. Necesitatea de apa este satisfacuta de plantele consumate.

duiker-comun-coarne-ascutite

 

Conditii de viata

Duiker-ul comun (Sylvicapra grimmia) se gaseste in regiunea sub-sahariana a Africii, din Senegal pana in Etiopia. Duiker-ul comun are o intindere destul de mare si traieste in savane, pasuni si paduri. Mai locuieste, de asemenea,  in regiunile montane si poate fi gasit la altitudini mari fata de alte animale salbatice din Africa.

Duiker-ul comun (Sylvicapra grimmia) nu traieste in deserturi si padurile dense, ca cele tropicale. 

Reproducere

Masculul si femela  formeaza o pereche monogama si nu exista dovezi ale existentei unei perioade de varf de imperechere. Se cunoaste faptul ca femela duiker comun (Sylvicapra grimmia) poate da nastere la pui pe toata durata anului, iar perioada de gestatie este estimata la 4-7 luni. In mod normal, femela da nastere la un singur pui, insa cateodata mai pot fi si doi. Acesta este aparat atat de mama cat si de tata.

Puiul de duiker comun (Sylvicapra grimmia) ajunge la maturitate la varsta de 6 luni si se poate reproduce la varsta de 8-9 luni.

Speranta de viata a duiker-ului comun (Sylvicapra grimmia) este de 12-15 ani. 

sylvicapra-grimmia-duiker-comun-hrana

 

Articole recomandate

Emu

Emu

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra