1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

KHAOMANEEKhaomanee
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Khaomanee
Tara de origine Thailanda
Greutate 4 - 5 kg
Blana Scurta, fina
Culoare Alba
Speranta de viata 10 ani

Rasa de pisici Khaomanee este foarte rara, insa aceste pisici sunt jucause si inteligente, adevarate animale de companie pentru orice familie. Se ataseaza rapid de familia din care fac parte, insa au nevoie de multa atentie.  

Origine si istoric

Thailanda este tara de bastina a numeroase rase de pisici: Siameza, Burmeza, Korat si Kaomanee. Daca primele trei rase de pisici sunt suficient de cunoscute in intreaga lume, nu acelasi lucru se poate spune despre pisica din rasa Khaomanee.

Ca si despre alte rase de pisici din Thailanda, si despre pisica Khaomanee exista referinte in Tamra Maew, o colectie straveche de poeme dedicate pisicilor. Iubitorii pisicilor din rasa Khaomanee cred ca aceasta rasa este originala pisica roiala a Siamului. Se crede ca aceasta rasa a aparut acum cateva sute de ani si era detinuta doar de catre familiile regale.

De-abia in anul 1999, pisica din rasa Khaomanee a ajuns si in alte parti ale luni, la inceput doar in Statele Unite ale Americii, unde aceasta rasa a intrat intr-un program de selectie. In zilele noastre, pisica din rasa Khaomanee este foarte rara in alte parti ale lumii si nu este recunoscuta oficial de organizatiile de pisici.  

 

rasa-khaomanee-piatra-pretioasa-alba

Descriere fizica

Cu un ochi de culoare albastra si unul de culoare verde sau galbena, aceasta pisica cu blana alba si stralucitoare este o adevarata comoara a Thailandei. In limba bastinasilor ''Khaomanee'' inseamna ''piatra pretioasa alba'' si se crede ca aceasta pisica era preferata la curtile palatelor regale.

Capul acestei pisici este in forma de inima, cu pometi ridicati, nas si bot delicate. Urechile sunt mari si confera pisicii o atitudine mereu alerta, care se potriveste cu personalitatea curioasa a acestei pisici.

Chiar daca de obicei pisica din rasa Khaomanee are un ochi albastru si unul de culoare galbena, exista si specimene care au unul dintre ochi de culoare verde, chihlimbarie sau alte culori.

Blana alba si stralucitoare este o alta trasatura distincta a pisicii din rasa Khaomanee. Aceasta pisica este de talie mijlocie, foarte delicata si fina.  

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Khaomanee are o postura a corpului impozanta, insa este foarte activa si jucausa. Este un animal orientat catre oameni, carora le este foarte devotata si cu care prefera sa isi petreaca timpul. Se ataseaza foarte mult de familia din care face parte, insa are nevoie de foarte multa atentie din partea oamenilor.

Este foarte sociabila si comunicativa si adesea este prima la usa care intampina musafirii, pe care va incerca sa ii distreze cu trucurile pe care le stie. De asemenea, daca se simte confortabil, se va aseza in bratele oamenilor si va incepe sa toarca delicat.

In plus, pisica din rasa Khaomanee este foarte curioasa si inteligenta, astfel ca nimic nu ii va scapa si isi va dori sa participe la toate activitatile din casa.  

pisica-khaomanee-casa

 

Ingrijire si hrana

Blana scurta a pisicilor din rasa Khaomanee nu necesita o grija speciala. O periere saptamanala este suficienta pentru ca blana sa isi pastreze frumusetea si stralucirea. Ocazional, este indicat sa ii fie taiate ghearele si curatate urechile. De asemenea, si dintii trebuie periati pentru a preveni afectiunile dentare si respiratia urat mirositoare.

Pisica din rasa Khaomanee este bine sa fie hranita de doua ori pe zi, cu hrana bogata in proteine. De asemenea, nu trebuie sa ii lipseasca un bol cu apa proaspata si curata.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Foarte multe pisici din rasa Khaomanee sunt surde sau partial surde. Aceasta este o trasatura caracteristica animalelor cu blana alba si ochii albastri.  

Conditii de viata

Pisica din rasa Khaomanee este ideala pentru orice familie care isi doreste o pisica cu un aspect special, foarte activa si jucausa. Este bine sa fie crescuta in casa, pentru a preveni accidentele neplacute.  

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra