1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

LECHWELechwe
Standard rasa
Nume Lechwe
Inaltime 90-112 cm
Culoare Crem, alb cu pete rosiatice si negre
Speranta de viata 15 ani

Descriere fizica

Lechwe (Kobus leche) este o antilopa de marime medie, iar inaltimea sa variaza de la 90 la 112 centimetri. Culoarea blanii sale este crem  cu parti inferioare de culoare alba, pe gat si chiar fata. Blana mascului se inchide la culoare cu timpul.

Lechwe (Kobus leche) are picioarele inchise la culoare si diferite pete pe corp ce variaza in culoare de la negru la rosiatic si sunt diferite in functie de subspecie. Coarnele antilopei lechwe (Kobus leche) variaza in lungime de la 45 la 92 centimetri si sunt relativ subtiri. Copitele sale sunt adaptate la terenul mlastinos si pentru ca nu are glande care sa emita miros, blana sa este uleioasa si are un miros aparte. 

Comportament si personalitate

Masculul si femela lechwe raman separati unul de celalalt aproape tot parcursul anului, iar unii masculi sunt extrem de teritoriali o mare parte a anului. Antilopa lechwe  (Kobus leche) depinde de o sursa de apa si de aceea se gaseste mereu in apropierea unei surse de apa. 

Ingrijire si hrana

Antilopa lechwe se hraneste cu iarba ce este gasita pe pajistile inundate. Pentru a-si gasi hrana, antilopa lechwe (Kobus leche) va intra in apa pana la piept. In timpul sezonului secetos are nevoie sa bea apa de cel putin trei ori pe zi.

antilopa-kobus-leche-iarba

 

Conditii de viata

Antilopa lechwe (Kobus leche) traieste in sudul savanei Africane, iar populatia sa este concentrata in Zambia, insa exista si populatii mici de.a lungul raurilor din Zambia,  Angola si Bostwana.

Antilopa lechwe prefera zonele de campii ce pot fi inundate deoarece sunt aproape de hrana si de apa. Cea mai mare populatie de antilopa lechwe (Kobus leche) poate fi gasita pe campiile drepte unde umezeala se pastreaza pana la urmatorul ciclu de inundatii. Cand nivelul apei creste prea mult, antilopa lechwe (Kobus leche) se refugiaza in padure.

Reproducere

Lechwe se imperecheaza (Kobus leche) timp de doua luni si jumatatea in timpul sezonului ploios, ce tine de obicei din noiembrie pana in febuarie.  

Femela lechwe (Kobus leche) este capabila de reproducere la varsta de doi ani si jumatate, insa masculii nu se maturizeaza inainte de varsta de 5 ani.

Perioada de gestatie la antilopa lechwe dureaza opt sau noua luni, iar majoritatea puilor se nasc de la jumatatea lui iulie pana in septembrie.

Cand femela lechwe (Kobus leche) da nastere puiului, aceasta ramane pe cont propriu sau se asociaza cu turme mici. Puiul ramane ascuns in iarba densa si inalta o perioada de doua sau trei saptamani. Puiul de antilopa lechwe (Kobus leche) este intarcat la varsta de 5 sau 6 luni.

Speranta de viata a antilopei lechwe (Kobus lecheeste de 15 ani in salbaticie

antilopa-lechwe-reproducere

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra