1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

AMERICAN BOBTAILAmerican Bobtail
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume American Bobtail
Tara de origine Statele Unite ale Americii
Greutate 3 - 6 kg
Blana Scurta, lunga
Culoare Diferite culori si modele
Speranta de viata + 15 ani

Pisica din rasa American Bobtail este afectuoasa, inteligenta si jucausa, ideala pentru orice familie. Se adapteaza rapid oricarui mediu si este si un excelent animal de terapie, deoarece este foarte sensibila la emotiile oamenilor!

Origine si istoric

Primele pisici din rasa American Bobtail au aparut in Statele Unite ale Americii in anul 1960 si au fost rezultatul incrucisarilor repetate intre pisicile domestice cu par scurt si pisicile fara coada. La dezvoltarea acestei rase de pisici au participat si alte rase, ca de exemplu rasele Siameza, Burmeza si Himalayana.

La inceput, pisica din rasa American Bobtail avea labutele si fata de culoare alba. Totusi, aceasta combinatie era greu de obtinut, astfel ca in zilele noastre, pisica din rasa American Bobtail are blana de diferite culori si modele.

Rasa de pisici American Bobtail este o rasa destul de rara si este intalnita in special in Statele Unite ale Americii si foarte putin in alte parti ale lumii.

american-bobtail-cu-dungi-origine-si-istoric

 

Descriere fizica

Pisica din rasa American Bobtail este o pisica de talie mijlocie, musculoasa si robusta, cu o structura osoasa foarte bine definita. Pieptul este larg si puternic, picioarele din spate sunt mai lungi decat cele din fata, iar intre degete se gasesc smocuri pufoase de blana.

Coada pisicii din rasa American Bobtail este scurta, de aproximativ 8 centimetri. In plus, coada poate fi dreapta, curbata sau rotunda. Capul este rotund, cu ochi mari si urechi acoperite cu smocuri de par.

Corpul musculos este acoperit de o blana scurta sau lunga, de diferite culori si modele. Pisica din rasa American Bobtail se maturizeaza incet, aproximativ la varsta de 3 ani. Ca la majoritatea raselor de pisici, femelele sunt de dimensiuni mai mici decat masculii. La maturitate, pisica din rasa American Bobtail poate ajunge la greutatea de 6 kilograme.  

Comportament si personalitate

Daca dintotdeauna ti-ai dorit o pisica cu o personalitate si un temperament de caine, atunci pisica din rasa American Bobtail este ideala pentru tine. Este o pisica prietenoasa, afectuoasa si usor de adaptat oricarui mediu.

Foarte multi psihoterapeuti au inclus pisica din rasa American Bobtail in programele lor de tratament deoarece aceasta pisica este foarte sensibila la emotiile umane.

Insa indiferent de stilul de viata, pisica American Bobtail apreciaza atat compania oamenilor, cat si compania altor pisici si chiar a cainilor. Se intelege foarte bine si cu copiii, in special daca acestia se joaca cu ea si o invata trucuri noi.

Pisica American Bobtail este moderat activa, astfel ca este un animal cu care se poate trai foarte usor, care nu isi suprasolicita stapanii. Ca majoritatea pisicilor, si pisica din rasa American Bobtail este foarte inteligenta si atrasa rapid de jocurile interactive.

Nu este o pisica foarte vocala, insa isi exprima trairile prin ''triluri'' dragalase. In plus, este un companion de incredere in calatorii.  

rasa-american-bobtail-prietenoasa

 

Ingrijire si hrana

Blana pisicii din rasa American Bobtail este bine sa fie periata de doua ori pe saptamana pentru a indeparta mizeria si firele moarte de par. Ocazional, este indicat sa ii fie taiate unghiile si curatate urechile.  

Sanatate si puncte vulnerabile

In general, pisicile din rasa American Bobtail sunt sanatoase. Totusi, pisicile care nu au deloc coada se pot confrunta cu probleme la nivelul coloanei vertebrale. Aceste probleme le pot afecta abilitatea de a defeca.

Speranta de viata la pisica din rasa American Bobtail este de 11-15 ani.  

pisica-american-bobtail-coada

 

Conditii de viata

Pisica din rasa American Bobtail este foarte afectuoasa, astfel ca se va intelege de minune cu familiile care o iubesc si o rasfata. Este ideala pentru orice familie, deoarece se adapteaza foarte repede oricarui mediu. Se intelege foarte bine si cu copiii si cu alte animale de companie.

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra