1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

TIFFANYTiffany
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3
Standard rasa
Nume Tiffany
Porecla Chantilly
Tara de origine New York
Blana Blana lunga
Culoare Ciocolatie, neagra, lila, bleu, maro si roscata.

Delicata si iubitoare, pisica din rasa Tiffany este ideala pentru orice familie care isi doreste un animal de companie devotat. Este jucausa si activa, potrivita si pentru casele in care locuiesc copii si alte animale de companie.  

Origine si istoric

Draguta si delicata, pisica din rasa Tiffany este adesea considerata o pisica din rasa Burmeza, cu blana lunga. Totusi, aceasta rasa este distincta. Rasa de pisici Tiffany a inceput cu o pereche de pisici cu blana ciocolatie, cu origini necunoscute. In zilele noastre, incrucisarea cu alte rase este permisa, insa imperecherea cu pisici din rasa Burmeza este strict interzisa.

Primii pui de pisica Tiffany au aparut in anul 1969, in New York. Pisica din rasa Tiffany este cunoscuta si sub numele de Chantilly si este una dintre cele mai rare rase de pisici din lume.  

Descriere fizica

Pisica din rasa Tiffany este o pisica cu blana lunga, cu un corp moderat de lung, musculatura si schelet medii. Capul este de dimensiuni medii, cu un bot mare, barbie ferma, nas delicat si pometi mari si ridicati. Ochii sunt migdalati si delicati, de obicei de culoare aurie, care se intensifica odata cu inaintarea in varsta.

Coada acestei pisici este lunga, acoperita cu o blana stufoasa. Blana acestei pisici este de obicei de culoarea ciocolatei, insa in ultimii ani au aparut si pisici Tiffany cu blana neagra, lila, bleu, maro sau roscata.  

 

 

pisica-tiffany-locuinta

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Tiffany este loiala, prietenoasa, afectuoasa si inteligenta. Nu este foarte insistenta cu stapanii sai si nici rautacioasa. In general este cuminte si ascultatoare. Este o pisica careia ii place miscarea, insa nu este la fel de activa ca pisicile din rasele Abisiniana, Bengaleza sau Egyptian Mau.

Are o voce delicata si foarte rar ridica tonul. Pisica din rasa Tiffany este un animal care are nevoie de compania oamenilor, astfel ca nu este indicat sa fie lasata singura acasa foarte mult timp. Daca stapanii au un program foarte incarcat, este bine sa mai aiba in casa inca o pisica.

De obicei, pisica din rasa Tiffany se intelege bine si cu copiii si cu alte animale de companie. In general, tinde sa formeze o legatura speciala doar cu un singur membru al familiei, insa este afectuoasa si cu alte persoane.  

Ingrijire si hrana

Blana lunga si deasa a pisicii din rasa Tiffany este bine sa fie periata zilnic pentru a-si mentine supletea si finetea. Totusi, chiar daca blana este lunga nu se incalceste.

O grija speciala trebuie acordata urechilor. Deoarece au blana lunga, urechile se murdaresc rapid, astfel ca trebuie curatate frecvent, pentru a preveni infectiile.  

pisici-tiffany-porumb

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Tiffany este robusta si sanatoasa si nu sufera de probleme genetice. Este insa mai predispusa la depuneri de ceara in urechi, care trebuie astfel curatate des. 

De asemenea, o alta problema cu care se confrunta pisica din rasa Tiffany este digestia delicata. Astfel, este bine sa fie hranita cu mancare de calitate, care sa nu contina porumb.  

Conditii de viata

Pisica din rasa Tiffany este ideala pentru orice locuinta. Este totusi bine sa fie crescuta in casa, unde sa fie protejata de accidente. Pentru a-si mentine forma fizica, este indicat ca aceasta pisica sa aiba la dispozitie numeroase obiecte cu care sa faca miscare.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra