1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

NEOZEELANDEZNeozeelandez
Standard rasa
Nume Neozeelandez
Tara de origine Statele Unite ale Americii
Greutate 4-5 kg
Culoare Negru, albastru, alb

Iepurele neozeelandez este mare si a fost dezvoltat in Statele Unite pentru comertul cu carne si blana. Este un iepure calm si docil. 

Origine si istoric

Iepurele neozeelandez este originar, de fapt, din Statele Unite si aceasta rasa a fost dezvoltata in anul 1916, de catre un crescator din California. Acesta dorea sa obtina o rasa de iepuri valoroasa pentru productia de carne si blana.

Nu se cunoaste precis ce rase au fost folosite pentru obtinerea iepurelui neozeelandez, insa numele sugereaza o apropiere de iepurele salbatic din Noua Zeelanda, dar textura si calitatea iepurelui de Angora.

Iepurele neozeelandez alb a fost exportat catre Marea Britanie dupa cel de-al doilea razboi mondial unde a devenit popular printre crescatori, dar si in laborator.

Desi britanicii au dezvoltat varianta de iepure neozeelandez negru si albastru, acestia nu sunt la fel de cunoscuti ca iepurele neozeelandez alb

Iepure neozeelandez profil

Descriere fizica

Iepurele neozeelandez este mare, avand o greutate medie de 4-5 kilograme. Are o constructie consistenta, corpul este mare, cu un spate rotund si scurt, iar picioarele sunt puternice. Capul iepurelui neozeelandez este mare, cu un piept mare si gros, iar urechile sunt ridicate.

Iepurele neozeelandez este cunoscut pentru blana sa alba, insa mai poate fi si negru, cu model, iar blana albastra este destul de rara. 

Comportament si personalitate

Iepurele neozeelandez este destul de calm si docil. Are o personalitate linistita si este multumit sa fie mangaiat. Se intelege bine cu copiii si alte animale de companie.

Doi iepuri neozeelandez

Ingrijire si hrana

Un iepure neozeelandez are nevoie de 113 grame de hrana pe zi si este o buna idee sa folosesti un recipient in care sa existe o cantitate exacta de hrana, pentru a evita suprahranirea.

Hrana iepurelui neozeelandez consta in pelete de buna calitate, fan, legume. Daca cresti iepuri neozeelandez pentru productia de carne, atunci hrana lor va consta in proteine, pelete si apa.

Conditii de viata

O pereche de iepuri neozeelandez are nevoie de cat mai mult spatiu posibil. Cusca ar trebui sa aiba cel putin  122 x 61 x 45 centimetri. 

Iepuri neozeelandez

Utilitate

Iepurele neozeelandez a fost crescut pentru a oferi carne si blana de buna calitate. Ulterior a ajuns si animal de laborator, insa este apreciat si ca animal de companie.

Iepure neozeelandez pret

Astazi, 22 ianuarie 2013, un iepure neozeelandez are pretul cuprins intre 10 si 100 lei

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra