1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

NEW HAMPSHIRERasa de gaini New Hampshire s-a dezvoltat incepand cu anul 1915, in Statele Unite. Initial, a fost o rasa crescuta pentru productia de oua, insa a capatat reputatie si pentru carnea gustoasa.

New Hampshire
Standard rasa
Nume New Hampshire
Greutate 2.95-3.85 kg
Culoare Rosu-castana

Caracteristici fizice

Corpul gainii New Hampshire este rotund, avand un piept mare si o coada de lungime medie. Capul este mare, plat, avand o cresta cu 5 varfuri, o fata delicata, barbia mare si lobul urechii oval si rosu. Picioarele sunt galbene, cu pulpe mari si musculoase, iar picioarele au 4 degete. Penajul este rosu-castana, fiind bogat si pufos.

Rasa New Hampshire este utila pentru productia de carne si oua, culoarea pielii fiind galbena. In general, productia de oua ajunge la 160-240 de oua anual, culoarea acestora fiind maronie. Cocosul New Hampshire cantareste in medie 3.85 kilograme, iar gaina 2.95 kilograme.

 

gaina-new-hampshire-piept-mare

Gaina New Hampshire este diferita de rasa Rhode Island din mai multe puncte de vedere: culoarea penajului este evident o nuanta mai deschisa de rosu la gaina New Hampshire, corpul acesteia fiind mai triunghiular decat al celei din urma si in plus, rasa New Hampshire creste mult mai repede si se maturizeaza mai devreme.

Comportament

Puii din rasa New Hampshire se maturizeaza si le cresc penele rapid. Gainile sunt foarte prietenoase si usor de imblanzit. Le place sa hoinareasca libere si nu sunt bune zburatoare. Nu au nevoie de un adapost prea inalt. Gainile New Hampshire nu sunt agresive unele cu celelalte, ci sunt creaturi foarte tolerante.

Nu au tendinta de a cloci si ocazional pot depune oua si iarna. Pot face fata temperaturilor scazute din timpul iernii, insa va trebuie sa fii foarte atent la degeraturile pe care le pot suferi ghearele gainilor New Hampshire.

 

pui-new-hampshire-pene

Ingrijire

Gaina New Hampshire este usor de pastrat si nu este pretentioasa. Pentru ca este o pasare grea, nu poate zbura si va fi multumita cu un adapost mai putin inalt. Daca doresti sa cresti aceasta gaina pentru expozitii e bine sa stii ca in perioada de naparlire, penajul este mult mai viu colorat. Culoarea penajului este influentat de expunerea la soare.

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra