1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

GAINICand te hotarasti sa cresti gaini in curte, este important sa stii ca acestea necesita timp si ingrijire din partea ta. Inainte de a cumpara gaini pentru prima oara, trebuie sa te gandesti unde le vei creste, cu ce le vei hrani, cine le va ingriji cat timp vei fi plecat si cum le vei proteja de pradatori.
 
Gainile pot sta in siguranta daca au un adapost spatios si bine inchis. De altfel, adapostul gainilor reprezinta cea mai mare investitie pe care o vei face atunci cand vei incepe sa cresti gaini. Adapostul il poti construi chiar tu, daca ai talent, sau il poti cumpara. Este important ca adapostul sa fereasca gainile de umezeala si ploaie, sa fie bine aerisit si sa ofere spatiu de plimbat si catarat. Lemnul din care este construit adapostul trebuie sa fie tratat pentru a nu putrezi in primul an, iar cuiele si suruburile ar trebui sa fie zincate pentru a nu rugini.
 
Aspectele esentiale ale unui adapost pentru gaini sunt cuibarele, aerisirea, scandurile pe care vor dormi pasarile, cat de usor vei colecta ouale si cat de usor vei curata adapostul. Este recomandat sa investesti intr-un adapost care are o placa de colectare a excrementelor si o usa mai mare. De asemenea, este important sa oferi gainilor umbra in zilele foarte calduroase. Acoperisul adapostului poate fi format din scanduri de lemn, paie sau carton tocat.
 
Gainile au nevoie de miscare in aer liber, astfel ca o gradina sau o zona imprejmuita cu gard sunt esentiale pentru bunastarea acestor pasair de curte. Miscarea este benefica pentru gaini pentru ca vor fi mai sanatoase, mai fericite si vor produce mai multepoate fi ingropat la 20 cm sub pamant pentru a nu permite pradatorilor sa sape pe sub el si sa ajunga la gaini.
 
Gainile au nevoie de o dieta echilibrata, care sa contina nutrientii de care organismul acestor pasari are nevoie. Cerealele si verdeturile trebuie sa faca parte din alimentatia zilnica a gainilor, in special daca vrei sa obtii oua de calitate. De asemenea, este foarte important ca gainile sa aiba in permanenta la dispozitie apa proaspata. 
 
Daca detii mai multe rase de gaini, este bine sa le crestii in spatii diferite, pentru a preveni imperecherile nedorite si problemele de sanatate ale puilor de gaina
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra