1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

MII DE FLORIGaina de portelan sau Mii de Flori este o rasa dezvoltata de Michael Van Gelder in anii 1890, in orasul Uccle din Belgia. Este foarte apropiata de rasa belgiana, insa rasa Mii de Flori are pene pe picioare si o singura creasta.

Mii de Flori
Standard rasa
Nume Mii de Flori
Tara de origine Belgia
Greutate 0.5-1 kg
Speranta de viata 8-12 ani

Descriere fizica

Rasa de gaini mii de flori are un corp plin si picioare scurte, acoperite cu pene pana la gheare. Postura acestei pasari este joasa si gatul este bine dezvoltat. Coada gainii mii de flori este deschisa si sta ridicata. Aceasta rasa poate avea mai multe culori: negru, cu gatul auriu, mii de flori, portelan, albastru si alb. Pasarea  ajunge la o greutate de 0.5-1 kilogram. Media de viata este de 8-12 ani. 

gaina-mii-de-flori-picioare-scurte

 

Comportament si personalitate

Rasa de gaini mii de flori este o pasare calma si este cunoscuta pentru atasamentul ei fata de oameni. 

Ingrijire si hrana

Exista cateva variante prin care iti poti hrani gainile din rasa mii de flori in mod sanatos. O varianta ar fi sa asculti sfatul specialistilor si sa le hranesti cu produse din comert ca baza zilnica. Daca pasarilor le este pusa la dispozitie o curte, atunci acestea se vor bucura de produse naturale ca insectele, licmasii si semintele. Atunci cand le dai mancare din comert, nu mai este nevoie sa o suplimentezi cu pietris. Gainile mii de flori au nevoie de apa proaspata tot timpul.

rasa-mii-de-flori-curte

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Ca toate rasele de gaini cu pene pe picioare, rasa mii de flori poate dezvolta acarieni greu de observat. E nevoie sa verifici picioarele gainii mii de flori o data pe luna. Daca observi ca pielea picioarelor e uscata, inseamna ca ai un caz de acarieni. Ca tratament, poti unge picioarele pasarii cu ulei de gatit, deoarece hidrateaza pielea si sufoca parazitii.

Daca aceasta pasare este lasata sa umble pe zapada, aceasta poate suferi de degeraturi. Ideal ar fi sa stea in permanenta pe pamant uscat, altfel e nevoie sa verifici picioarele in fiecare zi. Orice ghem de noroi sau gheata trebuie imediat indepartat.  

cocos-mii-de-floripe-gard-acarieni

 

Conditii de viata

Rasa mii de flori este de statura mica si poate cadea prada pasarilor rapitoare daca este lasata libera. Este indicat ca acestea sa fie tinute intr-un adapost imprejmuit si acoperit cu plasa. Este important ca solul sa fie mereu uscat. Ca majoritatea pasarilor cu pene pe picioare, mii de flori este supusa riscului de a acumula noroi si murdarie pe picioare. Aceast lucru devine o adevarata problema iarna, cand noroiul se transforma in gheata. 

Utilitate

Mii de flori o pasare din rasele ornamentale de gaini. Aceasta depune aproximativ 2-3 oua mici pe saptamana. 

Gaina mii de flori de vanzare

Astazi, 12 decembrie 2012, o gaina din rasa mii de flori se vinde la pretul de aproximativ 60 de lei, insa acest pret difera in functie de crescator si puritatea exemplarului. 

 

cocos-mii-de-flori-in iarba-rase-ornamentale-de-gaini

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra