1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

PESCARUSPescarus
Standard rasa
Nume Pescarus
Marime 68-85 cm
Culoare Gri sau alb
Speranta de viata 20 de ani

Pescarusii fac parte din familia Laridae si sunt apropiati de alte pasari ce traiesc pe langa apa. Exista peste 30 de specii de pescarus.

Caracteristici fizice

Pescarusul este o pasare de marime medie spre mare ce poate ajunge sa masoare 68-85 centimetri, de culoare gri sau alb si deseori cu semne negre pe cap si aripi. Are ciocul alungit si incovoiat iar picioarele sunt palmate. Pentru speciile mari, pescarusii au nevoie de 4 ani pentru a ajunge la maturitate, iar pentru cele mici e nevoie de doar 2 ani.

 

pescarus-in-apa-ciocul-alungit

Hrana

Pescarusul este o pasare carnivora ce se hraneste cu hrana direct din mare sau va cauta printre resturi. Hrana de cele mai multe ori include crabi si pesti mici. Multe specii de pescarusi au invatat sa convietuiasca cu omul si au prosperat in mediile oamenilor. Alte specii de pescarus au inceput sa fure prada altora pentru a supravietui.

Majoritatea pescarusilor isi construiesc cuiburile pe acoperisul cladirilor inalte, motivul principal fiind disponibilitatea hranei, de la oamenii care ii hranesc si din gunoaie.

Comportament

Pescarusii, speciile mai mari, in special, sunt pasari foarte inteligente, demonstrand metode complicate de comunicare si o structura sociala foarte dezvoltata. Anumite specii au demonstrat un comportament in care se foloseau de instrumente.

Hibridizarea intre speciile de pescarus se intampla frecvent, iar gradul de varietate depinde de speciile implicate.

 

pescarus-pe-nisip-pasare-carnivora

Reproducere

Pescarusul depune oua incepand cu luna mai, doua sau trei fiind un numar mediu. Perioada de incubatie dureaza 3 saptamani ceea ce inseamna ca primi pui de pescarus vor fi vazuti la inceputul lunii iunie. Puii cresc foarte repede si sunt foarte activi, ceea ce inseamna ca vor parasi rapid cuibul. Daca se intorc, puii vor fi hraniti de catre parintii lor.

Pescarusul va fi complet acoperit de pene in luna august insa va dura 3 ani pana cand va ajunge la maturitate. Speranta de viata a pescarusilor este de 20 de ani. Pescarusii sunt animale foarte sociabile si odata ce unul si-a facut cuib pe un acoperis, vor veni si altii sa construiasca cuiburi alaturi pana se va forma o colonie.

 

pescarus-pene

Lucruri interesante despre pescarusi

 1. Sunt pasari foarte grijulii si atente cu puii. Atat masculii cat si femelele fac cu randul atunci cand vine vorba de incubatia oualelor, hranirea si protejarea puilor.
 2. Vor manca sau vor incerca sa manance aproape orice. Acest lucru explica de ce pot fi gasiti in toate partile lumii.
 3. Pescarusii pot trai multi ani. 40 in captivitate si 20 in salbaticie.
 4. Pescarusii pot invata, aminti si transmite comportamente. Sunt capabili sa imite caderea ploii pe pamant pentru a determina ramele sa iasa la suprafata.
 5. Sunt pasari de uscat, desi picioarele palmate le pot face sa para stangace si comice atunci cand merg.
 6. Au o gheara micuta pe picior pentru a-i impiedica  sa cada atunci cand stau pe suprafete inguste.
 7. Pescarusii pot bea apa sarata deoarece au o pereche de glande langa ochi concepute pentrua  elimina sarea din apa ingerata.
 8. Pasarile tinere vor fi supravegheate de cativa masculi maturi. Se vor juca, lupta si le vor invata trucurile necesare pentru a supravietui. Vor sta alaturi de celelalte pasari pana cand vor fi capabile de a se imperechea.
 9. Au o vedere mult mai buna decat a mea si a ta si sunt printre putinele pasari care isi pot misca ochii pe orbita.
 10. Pescarusii obisnuiau sa locuiasca pe stanci in apropierea apelor, insa au inceput sa se obisnuiasca cu viata de la oras, mai ales pentru ca hrana este mult mai disponibila

pescarusi-apa

 

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra