1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

RATA DE MADAGASCARRata de Madagascar
Standard rasa
Nume Rata de Madagascar
Marime 45-58 cm
Culoare Castaniu inchis, maro deschis
Capacitate la nastere 6-8 pui

Caracteristici fizice

Rata de Madagascar este de marime medie. Masculul  este de culoare castanie inchisa peste tot, cu exceptia ochilor albi, a abdomenului si a partii de sub coada. Ciocul este maro cu o banda neagra inferioara. Femela rata de Madagascar este de culoare maro deschis si ii lipseste albul ochilor. Rata de Madagascar ajunge la o lungime de 45-56 cebtimetri, iar latimea cu aripile intinse este de 45-56 centimetri. Perioada de incubatie dureaza 26-28 de zile, iar cuibul contine 6-8 oua.

Mediu de viata

Rata de Madagascar se gaseste doar in Africa, in Madagascar. S-au gasit fosile din aceasta specie in bazinul lacului Alaotra, in nordul platoului central.

Rata de Madagascar traieste doar in lacurile cu apa dulce si in mlastinile de apa dulce si vegetatie densa. Aceasta specie a ajutat, prin pozitionarea ei,  la descoperirea unui lac vulcanic cu putina vegetatie. Vegetatia care creste la marginea lacului reprezinta un loc bun de a-si construi cuibul. Necesitatea unui lac putin adanc poate preveni utilizarea unui lac vulcanic similar locului unde s-a facut descoperirea.

 

rata-de-madagascar-pe-lac-apa

Reproducere

Detalii in ceea ce priveste cuibul raman necunoscute, insa se considera ca rata de Madagascar traieste singura in vegetatia din jurul lacurilor. Marimea cuibului este de 6-8 oua si perioada de incubatie dureaza aproximativ 27 de zile.

Hrana

Rata de Madagascar se hraneste cu nevertebrate si plante acvatice si seminte prin scufundarea in ape putin adanci.

 

rata-de-madagascar-ilustratie-nevertebrate

Conservare

Rata de Madagascar a fost redescoperita in 2006 dupa ce a fost ultima oara vazuta in anul 1991. Se cunoaste o singura locatie unde traiesc 25 de exemplare ce au fost vazute in anul 2008. Rata de Madagascar este in real pericol de disparitie.

In anii 1930 era destul de comuna in zona lacului Alaotra, insa populatia sa a scazut dramatic intre anii 1940-1950. In ciuda campaniilor publicitare  de gasire a ratelor de Madagascar efectute intre anii 1989-1990 si 1993-1994, nu s-au inregistrat noi exemplare. In anul 2009 s-au inregistrat doar 19 exemplare, dintre care 6 erau femele. In anul 2012, s-a anuntat ca au fost observati inca 18 pui noi de rata de Madagascar.  

pui-rata-de-madagascar-vegetarie

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra