1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

ZIMBRUZimbru
Standard rasa
Nume Zimbru
Greutate 300-920 kg
Speranta de viata 25 de ani

Descriere fizica

Zimbrul (Bison bonasus) este un animal mai mic decat omologii sai americani, femela cantarind aproximativ 300-540 kilograme, iar masculul 400-920 kilograme. De asemenea, in jurul gatului are un par mai scurt ceea ce ii ofera si aparitia mai mica. Cu toate acestea, zimbrul (Bison bonasus) are blana asemanatoare cu omologii sai americani, iar coarnele sunt bine dezvoltate.

Femela si masculul sunt destul de diferiti, nu doar in ceea ce priveste marimea corpului, dar si  a capului. 

Comportament si personalitate

La fel ca hrana, comportamentul zimbrului (Bison bonasus) variaza in functie de sezon. Pe timpul iernii, grupurile se odihnesc majoritatea timpului, mai putin tilmp il petrec hranindu-se si aproximativ 10% din timp il petrec deplasandu-se. Pe timpul iernii, zimbrul (Bison bonasus) poate obtine apa prin ingerarea de hrana. La topirea zapezii, grupul de zimbrii se imparte in grupuri mai mici, de pana la 20 de indivizi.

Ingrijire si hrana

Hrana zimbrului (Bison bonasus) variaza in functie de sezon, iar vara are o dieta ierbivora si ocazional poate manca arbusti sau scoarta de copac.

In timpul verii, zimbrul (Bison bonasus) consuma aproximativ 32 kilograme de hrana pe zi, iar femelele aproximativ 23 kilograme.  

zimbrul

 

Conditii de viata

Zimbrul (Bison bonasus) a fost restrictionat in majoritatea Europei de-a lungul timpului. Mediul de viata natural al zimbrului este format din paduri de conifere din zona temperata, ca cea dintre granita cu Polonia si Belarus.

Reproducere

Sezonul de imperechere la zimbru (Bison bonasus) dureaza din august si octombrie. Masculul se plimba prin grupul de femele pentru a le identifica pe cele care sunt pregatite de imperchere. Acesta o va pazi pentru a nu se reintoarce in grup si pentru a o feri de alti masculi. Luptele intre masculii zimbru (Bison bonasus) pot aparea si se pot finaliza cu rani grave.

Femela zimbru (Bison bonasus) se va retrage din grupul sau pentru a da nastere si va alapta timp de un an sau chiar un an si cateva luni. Aceasta va ramane fertila pana la varsta de douazeci de ani, iar masculii pentru tot restul vietii. Speranta de viata a zimbrului (Bison bonasus) este de 25 de ani. 

zimbru-bison-bonasus

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra