1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

SERENGETISerengeti
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3
Standard rasa
Nume Serengeti
Tara de origine California
Greutate 6-7 kg
Blana Blana scurta
Culoare Galbena sau aurie

Pisica din rasa Serengeti este inteligenta, jucausa si foarte comunicativa. Este ideala pentru persoanele active, care ii pot acorda atentia de care are nevoie. 

Origine si istoric

Pisica din rasa Serengeti a fost creata de Keren Sausman, care detinea crescatoria de pisici Kingsmark Cattery din California si care era si un biolog profesionist. Crescatoarea a decis sa creeze o rasa de pisici domestice care sa fie modelata dupa servalul african.

Totusi, spre deosebire de rasa de pisici Savannah, pisicile din rasa Serengeti nu au nicio gena de serval. Aceasta rasa de pisici a fost dezvoltata prin incrucisarea pisicilor din rasa Bengaleza cu cele din rasa Oriental Shorthair.

Proiectul de creare a rasei de pisici Serengeti a inceput lent, in anul 1995, insa in prezent aceasta rasa este intalnita in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Europa, Australia si chiar Rusia. In prezent, rasa de pisici Serengeti nu este recunoscuta oficial, insa se afla in stadiul de rasa noua preliminara. 

Descriere fizica

Pisica din rasa Serengeti este o pisica de dimensiuni medii, cu un corp lung, foarte musculos si puternic. Aceasta pisica se remarca prin urechile foarte mari, de aceeasi dimensiune cu capul. Plasate chiar deasupra craniului, urechile reprezinta una dintre trasaturile distincte ale acestei rase.

Ochii pisicii din rasa Serengeti sunt rotunzi, de culoare galbena si chihlimbarie, uneori verde. Picioarele sunt lungi si gratioase, gatul lung si subtire, iar coada lunga este foarte subtire. Capul are o forma triunghiulara, fiind mai mult lung decat lat, iar barbia este puternica.

Per ansamblu, pisica din rasa Serengeti seamana cu pisica din rasa Oriental Shorthair, insa are o structura osoasa mai puternica, picioare mai lungi, urechi mai mari si o postura a corpului mai dreapta.

Blana pisicii din rasa Serengeti este de obicei galbena sau aurie, cu pete de culoare mai inchisa, asemanatoare cu cea a pisicilor salbatice. Poate fi insa si neagra, gri cu pete negre sau argintiu cu pete inchise.

La maturitate, pisica din rasa Serengeti atinge greutatea de 6-7 kilograme, femelele fiind mai micute. 

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Serengeti este prietenoasa, comunicativa si cu o personalitate puternica. Este foarte activa, insa mult mai putin vocala decat stramosii sai orientali. Este gata intotdeauna pentru joaca si distractie, ii place sa se catere si sa vaneze jucarii.

In locuintele si spatiile noi, pisica din rasa Serengeti poate fi timida la inceput, insa se adapteaza rapid si devine un companion placut pentru orice persoana. Ii place la nebunie sa stea catarata cat mai sus, de unde sa priveasca toate activitatile. De asemenea, adora sa alerge prin casa, cu viteza maxima.

Daca este crescuta de mica si cu alte animale de companie, pisica din rasa Serengeti se va intelege foarte bine cu acestea. 

Ingrijire si hrana

Blana scurta, fina si matasoasa a pisicii din rasa Serengeti este usor de intretinut, o periere saptamanala fiind suficienta pentru a indeparta firele moarte de par si pentru a pastra blana curata.

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Serengeti este sanatoasa si robusta. Pana in prezent nu au fost inregistrate probleme genetice. Insa, ca orice pisica, are nevoie de hrana potrivita, acces nelimitat la un bol cu apa curata si proaspata si vizite anuale la medicul veterinar. 

Conditii de viata

Pisica din rasa Serengeti este bine sa fie crescuta numai in casa. Are totusi nevoie de multe activitati si jucarii pe care sa se catere. 

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra