1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

SIBERIANASiberiana
 • Energie
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2
Standard rasa
Nume Siberiana
Greutate 12 kilograme
Blana Deasa si lunga.

Foarte agila si puternica, pisica Siberiana este ideala pentru orice familie care iubeste felinele. Este un companion de incredere si un tovaras de joaca perfect pentru copii. Este o pisica afectuoasa, care adora sa fie in preajma oamenilor, carora le este foarte devotata.  

Origine si istoric

Pisica Siberiana este o pisica masiva, originara din taigaua siberiana, o zona impadurita cu un climat subarctic. Aceste conditii climaterice au contribuit la dezvoltarea blanii foarte groase si dense a acestei feline. Pisicile Siberiene sunt cunoscute in Rusia de mai bine de 1000 de ani si sunt personaje centrale in numeroase povesti folclorice.

In trecut, aceasta pisica era folosita pentru vanarea rozatoarelor din gospodarii si bacanii. De altfel, aceasta pisica a primit numeroase premii de-a lungul timpului pentru abilitatile sale vanatoresti.

Pisica Siberiana a fost importata in Statele Unite ale Americii in anul 1990 si a fost recunoscuta oficial de Asociatia Internationala a Pisicilor in anul 1996.  

Descriere fizica

Originara din padurile subarctice ale Rusiei, pisica Siberiana este usor de recunoscut dupa blana lunga si groasa, in trei straturi. Blana care acopera corpul pisicii este de diferite culori si modele. Ochii sunt mari, rotunzi si expresivi, de obicei de culoare aurie sau verde, insa pot fi si albastri.

Pisica Siberiana este considerata cea mai mare rasa de pisici din lume. Este foarte musculoasa si robusta, cu labe mari, cu smocuri de par care ies din fiecare deget, si o coada stufoasa.

Pisica Siberiana creste foarte incet, ajungand la maturitatea completa in jurul varstei de 5 ani. Este o pisica masiva, care poate atinge si greutatea de 12 kilograme.  

Comportament si personalitate

Spre deosebire de tinuturile reci din care provine, pisica Siberiana este foarte afectuoasa si prietenoasa. Iubeste oamenii si isi doreste sa fie in permanenta in apropierea lor, astfel ca persoanele care detin astfel de pisici trebuie sa se astepte sa fie urmati prin casa de aceasta felina afectuoasa.

De altfel, pisica Siberiana vrea sa participe la toate activitatile pe care stapanii sai le desfasoara: sa citeasca, sa se uite la TV, sa se joace la calculator, sa pregateasca masa la bucatarie si chiar sa faca dus.

In plus, adora sa stea in bratele stapanilor si sa fie periata. De asemenea, atunci cand stapanii ajung acasa, vor fi intampinati de ''trilurile'' acestei pisici care le vor povesti tot ce s-a intamplat acasa in lipsa lor. Pisica Siberiana este si o gazda excelenta, care adora sa petreaca timpul alaturi de invitati, pe care ii va distra cu giumbuslucurile ei.

Pe langa latura sa afectuoasa, pisica Siberiana este si foarte activa si jucausa. Prefera sa se joace cu jucarii interactive si invata rapid si diverse trucuri.

Pisica Siberiana este si o pisica careia ii place sa se joace in apa. Reminiscenta a perioadelor in care aceasta pisica pescuia in apele inghetate ale Rusiei, Siberiana va bea apa de la robinet, se va juca cu apa de la dus si chiar va inota in cada. In plus, pisica Siberiana este si foarte atletica, in ciuda constitutiei sale masive.

Agitatia si zgomotele din casa nu o deranjeaza pe aceasta pisica. Datorita temperamentului sau calm si afectuos, pisica Siberiana este adesea folosita in terapii alternative.

Ingrijire si hrana

Blana groasa si lunga a pisicii din rasa Siberiana are nevoie de periere de cateva ori pe saptamana, pentru a preveni incalcirea ei, dar si pentru indepartarea eficienta a mizeriei si firelor de par moarte. Blana pisicii din rasa Siberiana naparleste de doua ori pe an, primavara si toamna, iar in aceste perioade trebuie periata mai des. Tot acum, este bine ca pisica sa fie spalata.

De asemenea, pentru a preveni problemele dentare, este bine ca dintii pisicii sa fie periati frecvent. Urechile pisicii trebuie curatate saptamanal.

Pisica Siberiana are nevoie de hrana zilnica, in proportie mare formata din proteine, care asigura energia necesara pentru toate activitatile zilnice. Este insa bine ca pisica sa aiba douamese pe zi, pentru a preveni obezitatea.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica Siberiana este o pisica foarte rezistenta si sanatoasa, care nu sufera de boli genetice. Insa ca toate rasele de pisici, si Siberiana este predispusa la anumite afectiuni. Cel mai adesea, aceasta pisica se va confrunta cu afectiuni cardiace. 

Conditii de viata

Pisica Siberiana este potrivita pentru orice familie care iubeste pisicile si care este dispusa sa aiba grija de blana ei luxoasa. Fizic, aceasta pisica este adaptata la climate cu temperaturi reduse, insa este bine sa fie crescuta in casa, pentru a o proteja de masini, boli si altercatii cu alte animale.

Siberiana este o pisica ideala si pentru familiile cu copii, cu care aceasta felina se intelege foarte bine. De asemenea, se intelege bine si cu alte pisici sau caini care traiesc in aceeasi casa.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra