1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

UKRAINIAN LEVKOYUkrainian Levkoy
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4
Standard rasa
Nume Ukrainian Levkoy
Tara de origine Ucraina
Greutate 4-5 kilograme
Blana Fara blana
Culoare Diferite culori si modele
Speranta de viata 10 - 12 ani

Sociabila, jucausa si afectuoasa, pisica din rasa Ukrainian Levkoy este un adevarat animal de companie. Este una dintre cele mai rare rase de pisici din lume, insa popularitatea sa este in crestere, in special datorita temperamentului placut.  

Origine si istoric

Ukrainian Levkoy este o rasa noua de pisici, care si-a inceput dezvoltarea la inceputul anilor 2000. Elena Vsevolodovna Birjukova, o crescatoare de pisici din Rusia, si-a dorit sa creeze o rasa unica de pisici, fara blana. Astfel, crescatoarea a incrucisat o pisica din rasa Sfinx cu o pisica domestica cu urechile indoite.

Astfel, femeia a reusit sa obtina rasa de pisici pe care si-a imaginat-o, iar in anul 2005 rasa de pisici Ukrainian Levkoy a fost recunoscuta oficial. Totusi, deoarece rasa este foarte noua nu a fost recunoscuta de toate asociatiile de feline din lumea intreaga.

Aceasta rasa este mai des intalnita in Rusia si Ucraina, cu toate ca in ultimii ani iubitori de pisici din lumea intreaga isi doresc un astfel de animal de companie.

In prezent, rasa de pisici Ukrainian Levkoy este in continuare foarte rara, insa popularitatea sa este in crestere.  

Descriere fizica

Pisica din rasa Ukrainian Levkoy are un aspect foarte original, cu corp fara vlana si urechi indoite. Este o pisica de talie mijlocie, cu un corp lung, musculos si zvelt, bine format. Pielea fara blana a acestei pisici este moale si calda, foarte elastica si ridata. Puful care acopera pielea este de diferite culori si modele.

Mustatile pisicii din rasa Ukrainian Levkoy sunt foarte scurte si carliontata la varfuri. De asemenea, pot exista si pisici fara mustati.

La maturitate, pisica din rasa Ukrainian Levkoy atinge greutatea de 4-5 kilograme.  

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Ukrainian Levkoy este prietenoasa, activa, orientata catre oameni si foarte jucausa. Foarte inteligenta si sociabila, pisica Ukrainian Levkoy se bucura de compania oamenilor, dar si de cea a altor animale de companie.

Este foarte energica si curioasa si isi pastreaza temperamentul de pui chiar si la maturitate. Atunci cand se joaca, pisica Ukrainian Levkoy da dovada de multa flexibilitate si ii place sa se joace cu cat mai multe jucarii.  

Ingrijire si hrana

Deoarece corpul pisicii din rasa Ukrainian Levkoy nu este acoperit de blana, pielea produce foarte mult ulei, care nu este absorbit. Astfel, pisica din aceasta rasa are nevoie de bai dese, pentru a avea o piele fina si supla. Totusi, este bine sa nu se exagereze cu spalatul, deoarece pielea se poate usca.

O spalare saptamanala este suficienta pentru ca pielea pisicii sa isi pastreze elasticitatea. In ceea ce priveste hrana, pisica din rasa Ukrainian Levkoy are un metabolism ridicat, astfel ca are nevoie de mai multa mancare si apa pentru a functiona corect. 

Sanatate si puncte vulnerabile

In general, pisica din rasa Ukrainian Levkoy este sanatoasa si viguroasa. Nu sufera de boli ereditare, insa deoreace corpul nu este acoperit de blana este mai predispusa la afectiuni ale pielii: cancer de piele, hipotermie, arsuri solare, frisoane.

Daca in sezonul cald i se permite sa stea afara, pielea pisicii din rasa Ukrainian Levkoy trebuie unsa cu o crema de protectie solara. In sezonul rece, este bine sa poarte o vesta care sa o protejeze de temperaturile scazute.

Deoarece este predispusa la afectiuni dentare, este bine ca dintii sa fie curatati regulat. Speranta de viata la pisica din rasa Ukrainian Levkoy este de 10 - 12 ani.  

Conditii de viata

Iubitoare si sociabila, pisica din rasa Ukrainian Levkoy este potrivita pentru orice familie, chiar si pentru cele cu copii si alte animale de companie. Este bine sa fie crescuta in casa, deoarece din cauza lipsei de par este mai sensibila la temperaturile extreme.  

Articole recomandate

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra