1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

YOKOHAMARasa Yokohama este foarte aratoasa, avand coada lunga si a fost dezvoltata in Germania dintr-o rasa japoneza cu coada lunga numita Onagadori. Aparent, este foarte apropiata de rasa Minohiki si in mai mica masura cu rasa Pheonix European, cu care probabil imparte aceelasi stramos.

Yokohama
Standard rasa
Nume Yokohama
Greutate 1.5-3.4 kg
Culoare Alb, rosu, argintiu
Speranta de viata Aproximativ 15 ani

Caracteristici fizice

Rasa de gaini Yokohama este faimoasa pentru coada lunga si stufoasa. Are lobii urechilor, creasta si obrajii de culoare rosie. Rasa Yokohama poate avea mai multe variante de culoare: alb, rosu si argintiu. Gainile din rasa Yokohama ajung la greutatea de 1.5 kilograme, iar cocosii la 3.4 kilograme. Sunt pasari ornamentale, foarte rare. Fac aproximativ 80-100 de oua mici si subtiri anual.

 

yokohama-in-adapost-coada-lunga-si-stufoasa

Ingrijire

Se poate pune putin ulei pe coada gainii Yokohama pentru a fi mai flexibila si protejata de frecarea cu solul.

Hrana

Rasa de gaini Yokohama se descurca bine cu hrana din comert care este bogata in proteine.  Cand gainile depun oua, pot avea nevoie de pelet pentru a-i asigura suficient calciu.

Este important ca puilor aflati in crestere sa li se dea un supliment de proteine, atat de necesar cresterii cozii. Dieta acestor pasari poate fi suplimentata cu fructe, legume, insecte si pietris, in cazul in care nu are acces la o curte. Apa proaspata trebuie sa fie in permanenta la dispozitie.

 

cocos-yokohama-pelet

Mediu de viata

Adapostul gainilor Yokohama poate fi simplu si nu necesita multa planuire. Vei avea nevoie de un cotet in care pasarile se vor adaposti noaptea si pe vreme rea.  

Aceasta trebuie sa fie uscata, curata si bine aerisita. Daca iti doresti ca pasarile Yokohama sa aiba coada lunga si bine ingrijita, atunci cotetul ar trebui sa fie mai spatios, foarte curat si sa aiba scanduri pe care pasarile sa se poata urca.

Sanatate si puncte vulnerabile

Gainile din rasa Yokohama sunt sanatoase si pot trai pana la 15 ani daca li se asigura ingrijirea corespunzatoare, hrana, adapost si tratament preventiv impotriva daunatorilor.

 

yokohama-pe-iarba-cotet

Comportament

Gainile Yokohama sunt foarte active si iubesc sa faca miscare. Nu sunt cunoscute pentru preferinta lor pentru oameni, insa pot fi imblanzite daca li se acorda timpul necesar.

Gaina Yokohama de vanzare

Astazi, 12 decembrie 2012, o gaina Yokohama are pretul cuprins intre 100 si 300 lei, insa pretul variaza in functie de varsta exemplarului si puritatea rasei. Un ou din aceasta rasa se vinde cu pretul de 5 lei. 

gaina-yokohama-miscare

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra