1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

BIVOL INDIANBivol indian
Standard rasa
Nume Bivol indian
Tara de origine Centrul Indiei, Nordul Nepalului, Vestul Vietnamului, Estul Malaeziei
Greutate Masculul 1200 kg, iar femela 800 kg
Marime 300 cm
Inaltime 190 cm pana la umeri
Culoare Gri, maroniu, negru
Speranta de viata In salbaticie 25 de ani, iar in captivitate 30 de ani

Descriere fizica


Bivolul indian (Bubalus bubalis) aproape ca nu are par si prezinta dor un smoc in varful cozii. Pielea sa este de culoare gri, iar cand este hidratata este de culoare maronie si chiar neagra. Bivolul indian (Bubalus bubalis) este un animal foarte mare, ajungand pana la 190 centimetri inaltime pana la umeri, avand picioare mari cu copite largi. Fata este lunga si ingusta, cu urechi mici si coarne mari.  Cornele bivolului indian sunt asemenea tuturor bovinelor, fara ceva deosebit.

Lungimea corpului bivolului indian (Bubalus bubalis) poate atinge 300 centimetri, iar coada este lunga ajungand la o lungime de 100 centimetri. Masculul  ajunge sa cantareasca si 1200 kilograme, iar femela – 800 kilograme. Varianta domesticita cantareste mai putin, maxim 550 kilograme.

Comportament si personalitate

Bivolul indian (Bubalus bubalis) este un animal social si traieste in turme de pana la 20 de indivizi, insa au fost observate si turme de 100 de indivizi. Acesta are un comportament diurn si nocturn. Este sensibil la caldura, ca toate bovinele, pentri ca are putine glande sudoripare. Acoperirea corpului cu namol este importanta pentru bivolul indian (Bubalus bubalis) pentru ca il ajuta sa isi mentina temperatura corpului si il va proteja de insecte.

bivol-indian-imagine-comportament-diurn

 

Ingrijire si hrana

Bivolul indian (Bubalus bubalis) este un animal rumegator si are o alimentatie ierbivora. Mananca plante, plante acvatice, frunze, culturi agricole si vegetatia care creste de-a lungul raurilor sau iazurilor.

Conditii de viata

Bivolul indian (Bubalus bubalis) a fost intens domesticit si in prezent este foarte raspandit. Bivolulul indian este originar din centrul Indiei si sudul Nepalului, vestul Vietnamului si estul Malaeziei. Se considera ca inca mai exista populatii de bivol indian salbatic ce traiesc in India, Nepal, Bhutan si Thailanda.

In salbaticie, bivolul indian (Bubalus bubalis) traieste in padurile tropicale, subtropicale si in campiile umede. Este considerat a fi un animal terestru, insa depinde foarte mult de prezenta apei si petrec mult timp mergand prin apa sau namol.

In general, acesta traieste la altitudini mici, insa in Nepal poate fi gasit si la altitudini de 2800 metri. Bivolul indian domesticit este foarte raspandit si poate fi gasit in majoritatea mediilor agricole, insa uneori poate fi gasit si in orase. 

bivol-indian-Bubalus-bubalis-animal-terestru

 

Reproducere

Bivolul indian (Bubalus bubalis) este un animal poligam si traieste in turme pe toata perioada anului. Perioada de reproducere este oarecum variabila, in functie de conditiile meteo. In unele zone, bivolul indian se reproduce in perioada sezonului ploios, iar vitelul se va naste anul urmator, la inceputul sezonului ploios. In general, femela bivol indian produce un vitel la fiecare 2 ani.

Bivolul indian (Bubalus bubalis) are o speranta de viata de 25 de ani in salbaticie si pana la 30 de ani in captivitate.

Pradatori

In general, bivolul indian (Bubalus bubalis) isi foloseste cu succes coarnele pentru a se apara. Cei mai mari pradatori ai bivolului indian au ramas tot oamenii, insa in salbaticie, tigrul este unul dintre cei mai de temut pradatori.

Bubalus-bubalis-animal-poligam

 

Articole recomandate

Lup

Lup

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra