1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

MIERLAMierla
Standard rasa
Nume Mierla
Marime 23.5-29 cm
Culoare Negru, maroniu
Capacitate la nastere 4-5 pui
Nivel zgomot Mediu

Mierla este o pasare foarte raspandita pe glob, traieste in special in Europa si impresioneaza prin cantecul melodios ce se aseamana cu sunetul de flaut.

Caracteristici fizice

Masculul mierla (Turdus merula) este complet negru, cu ciocul auriu si un inel galben in jurul ochilor in timpul primaverii si verii. Odata cu venirea toamnei, ciocul incepe sa se inchida la culoare. Femela mierla (Turdus merula) este de culoare maronie cu parti inchise la culoare. Pasarile tinere seamana cu femela din punct de vedere al aspectului fizic. Mierla este o pasare ce ajunge la lungimea de 23.5-29 centimetri.

Mierla scoate o varietate de sunete, printre care un puternic sunet  ”pli-pli-pli”  sau unul de flaut, avand un cantec foarte melodios.

Mierla gulerata (Turdus torquatus) este foarte apropiata de mierla neagra, insa traieste mai mult in zona de munte si se imperecheaza tot  acolo.

 

mierla-si-puii-zona-de-munte

Hrana

Mierla (Turdus merula) se hraneste cu fructe, fructe de padure, rame si o varietate de insecte. Are un comportament de hranire activ, atunci cand frunzele sunt cazute, aceasta asculta atent pentru a gasi viermii.

Reproducere

Cuibul mierlei este facut din crengute, frunze, namol si iarba uscata si este construit in copac. Femela este cea care construieste cea mai mare parte din cuib, iar masculul doar asista la colectarea materialelor. Depune 4-5 oua incepand cu luna martie, acestea fiind de culoare maro-rosiatic.  Perioada de incubatie dureaza aproximativ 17 zile. Dupa eclozare, puii mierlei sunt hraniti de ambii parinti si vor fi complet acoperiti de pene dupa 13 zile.

mierla-femela-cuib\

 

 

Mediu de viata

Mierla este foarte raspandita pe glob in Asia, Africa de Nord, Australia, Noua Zeelanda si in toata Europa. Anumite populatii au puternice tendinte migratoare, in special cele care traiesc in nordul Europei.

Mierla este o pasare ce traieste in apropierea omului, avand o distributie larga, de la centrul orasului pana la paduri, gradini, parcuri si dumbravi.

Conservare

Mierla este o pasare a carei populatie cuprinsa intre 162-492 milioane de exemplare este putin ingrijoratoare. Cu toate acestea, populatia sa a scazut putin din cauza extinderii terenurilor agricole. 

 

mierla-mascul-pasare

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra