1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

ANTILOPA DE MLASTINAAntilopa de mlastina
Standard rasa
Nume Antilopa de mlastina
Blana Scurta
Culoare Maro-rosiatica si cu pete albe
Capacitate la nastere Un singur pui
Speranta de viata 17 ani

Descriere fizica

Antilopa de mlastina (Kobus kob) masoara aproximativ 92 centimetri pana la umeri, avand o blana scurta, maro-rosiatica si cu pete albe pe gat si partea inferioara a corpului. Antilopa de mlastina (Kobus kob) prezinta insemne negre distinctive pe picioarele din fata. Coarnele sale au o lungime medie de 44 centimetri, acestea fiind crestate cu ondulatii transversale. Coarnele sunt curbate si ridicate la varf. Doar masculii prezinta coarne. 

Comportament si personalitate

Antilopa de mlastina (Kobus kob) este activa dimineata si seara, formand turme mixte de femele si puii lor mai mici de 8 luni. Miscarile masculilor sunt mai restrictionate si de cele mai multe ori acestia raman in apropierea teritoriilor de imperechere. Populatia de antilopa de mlastina (Kobus kob) variaza mult in densitate, intre 8 si 124 de indivizi pe kilometru patrat.

Antilopa de mlastina  (Kobus kob) migreaza pentru a paste de-a lungul surselor de apa. O populatie de antilopa de mlastina  (Kobus kob) din sud-estul Sudanului calatoreste 150-200 kilometri in sezonul secetos. Acesta poate ajunge la densitati foarte mari de aproape 1000 exemplare pe kilometru patrat in timpul acestor migratii. 

Ingrijire si hrana

Antilopa de mlastina (Kobus kob) este un animal ierbivor, se hraneste cu iarba si stufaris, calatorind distante foarte mari pe langa o sursa de apa.

antilopa-de-mlastina-imagini-animal-ierbivor

 

Conditii de viata

Antilopa de mlastina (Kobus kob) traieste in savanele umede din Senegal si pana in vestul Kenyei.

Antilopa de mlastina (Kobus kob) poate fi gasita in preajma surselor permanente de apa, frecventeaza savanele umede, terenurile inundabile si marginile padurilor. Femelele prefera locurile cu mare vizibilitate pentru a permite identificarea masculilor disponibili. Aceasta preferinta poate fi explicata si de faptul ca doresc sa evite pradatorii.

Reproducere

Antilopa de mlastina (Kobus kob) are un sistem de reproducere prin care masculul apara teritoriul in care traiesc femelele. Acestea viziteaza teritoriul masculului doar in perioada de imperechere, iar masculii nu contribuie la cresterea puilor. Acest sistem de imperechere al antilopei de mlastina (Kobus kob) s-a format din cauza  faptului ca masculul nu poate asigura protectia hranei care este foarte dispersata.

Femela antilopa de mlastina (Kobus kob) da nastere la un singur pui dupa o perioada de gestatie de 9 luni. Perioada de nastere variaza in functie de locatie, insa in Uganda, antilopa de mlastina da nastere la finalul sezonului ploios.

Antilopa de mlastina (Kobus kob) are o speranta de viata de 17 ani.

Pradatori

Antilopa de mlastina (Kobus kob) are ca pradatori principali leul, hiena, cainii salbaticii si omul.

antilopa-kobus-kob-pradatori

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra