1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

CAPRA ZAPEZILORCapra zapezilor
Standard rasa
Nume Capra zapezilor
Tara de origine America de Nord
Greutate 55-82 kg
Marime 125-180 cm
Inaltime 140 cm
Blana Groasa
Culoare Alba
Capacitate la nastere 1-3 pui
Speranta de viata 12-15 ani

Descriere fizica

Capra zapezilor (Oreamnos americanus) are un corp robust cu o blana groasa si alba. Coarnele sale albe au o lungime de 20-30 centimetri si sunt destul de subtiri, fiind prezente atat la mascul cat si la femela. Coarnele caprei zapezilor prezinta cercuri ce indica varsta, asemenea inelelor trunchiului de copac. Coarnele mascului sunt curbate mai mult decat cele ale femelei.

Capra zapezilor (Oreamnos americanus) cantareste in medie 55-82 kilograme, are o lungime de 125-180 centimetri si o inaltime de 140 centimetri.

Comportament si personalitate

Gradul de sociabilitate al caprei zapezilor (Oreamnos americanus) variaza de-a lungul timpului. Aceasta tinde sa formeze grupuri mari in timpul iernii. Capra zapezilor (Oreamnos americanus) este activa in timpul diminetii si pe inserate. Aceasta stabileste ierarhia de la varste mai mici, incepand de la stadiul de pui.

Ingrijire si hrana

Hrana caprei zapezilor (Oreamnos americanus) variaza in decursul unui an si in general este reprezentata de iarba, plante lemnoase, licheni, muschi si alta vegetatie.

capra-zapezilor-blana-groasa

 

Conditii de viata

Capra zapezilor (Oreamnos americanus) este originara din America de Nord si poate fi gasita din Alaska pana in Washington, Montana si Idaho.

Capra zapezilor (Oreamnos americanus) prefera zonele de stepa, zonele stancoase  si abrupte si regiunile subalpine. Iarna migreaza catre zonele mai joase, iar vara prefera sa o stea la altitudini mai inalte, pe stanci. Altitudinea la care poate fi gasita capra zapezilor (Oreamnos americanus) este cuprinsa intre 1000 si 5000 metri, cu o medie de 2300 metri.

Reproducere

In timpul perioadei de reproducere, masculii concureaza pentru femele. Acestia nu se ranesc foarte tare datorita pielii foarte groase. Perioada de curtare a caprei zapezilor incepe in luna septembrie, perioada in care masculii sunt usor de identificat datorita blanii ce devine mai inchisa la culoare.

Capra zapezilor (Oreamnos americanus) incepe perioada de reproducere in luna noiembrie si o finalizeaza in ianuarie. Perioada de gestatia dureaza 150-180 de zile, femela dand nastere la 1-3 pui. Puii vor fi intarcati la varsta de 3-4 luni.

Capra zapezilor (Oreamnos americanus) are o speranta de viata de 12-15 ani in salbaticie, insa cele mai multe exemplare nu traiesc mai mult de 12 ani. 

Pradatori

Capra zapezilor (Oreamnos americanus) are ca pradatori urmatoarele animale: puma, ursul, vulturul si  lupul.  

capra-zapezilor-si-puiul-Oreamnos-americanus

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra