1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

USSURIUssuri
 • Energie
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2
 • Joaca
  stea1 stea2 stea3
 • Ingrijire
  stea1
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Ussuri
Tara de origine Rusia
Greutate 5-6 kilograme
Blana Scurta, deasa
Culoare Cu pete si dungi de culoare inchisa
Speranta de viata 10 - 15 ani

Foarte rara, rasa de pisici Ussuri, originara din Rusia, este un pradator de temut pentru populatia de rozatoare. Activa si inteligenta, pisica Ussuri se ataseaza doar de o singura persoana din casa si ii place sa fie cat mai independenta.  

Origine si istoric

Rasa de pisici Ussuri este o rasa naturala, foarte rara chiar si in Rusia. Se crede ca aceasta pisica este originara din regiunea raului Amur din Rusia si a fost derivata din hibrizi naturali de pisici salbatice de dimensiuni mici, cunoscute sub numele de ''pisici de padure din Amur''.

Pisicile semisalbatice din rasa Ussuri au fost apoi imperecheate cu pisicile din rasa Siberiana. Originea acestui hibrid este insa neclara si pana in zilele noastre, iar statutul acestei rase necunoscut.

Totusi, majoritatea asociatiilor si crescatorilor de pisici domestice nu recunosc oficial rasa de pisici Ussuri. In Rusia insa exista cateva asociatii care au dezvoltat programe complexe de salvare a acestei rase de pisici rare.

Rasa de pisici Ussuri este insa o rasa foarte rara chiar si in Rusia si una dintre cele mai rare rase de pisici din lume!  

Descriere fizica

Pisica din rasa Ussuri are aspectul unei pisici salbatice, cu un corp gratios si un schelet foarte puternic. Capul rotund este de dimensiuni medii, cu o barbie puternica, insa nu proieminenta. Picioarele sunt musculoase si de lungime medie, rotunde si ferme. Coada este tuguiata, cu varful rotund.

De asemenea, varfurile urechilor pisicilor Ussuri au smocuri de par asemanatoare cu cele ale unui linx, iar blana de pe spate are o dunga de culoare inchisa. Corpul este acoperit de o blana cu pete si dungi de culoare inchisa.

Comportament si personalitate

Pisica din rasa Ussuri este inteligenta, foarte indemanatica si cu instincte foarte puternice. Are un talent innascut pentru rezolvarea problemelor, dar si pentru vanatoare, astfel ca in orice gospadarie aparata de aceste pisici vigilente nu vor exista daunatori.

Foarte atletica, pisica din rasa Ussuri nu este foarte jucausa si prefera sa isi consume energia doar la vanatoare. De obicei, formeaza o legatura foarte puternica doar cu un singur membru al familiei, caruia ii devine foarte loial.

Pisica Ussuri nu are nevoie de atentia constanta a stapanilor si nu va fi vazuta urmarindu-si stapanii prin toata casa. In plus, aceasta pisica nu este foarte vocala.

Nu este o pisica foarte dragastoasa si si nici nu ii place sa stea inchisa in casa toata ziua. Deoarece face parte dintr-o rasa semisalbatica, aceasta pisica este foarte independenta si ii place sa se plimbe prin imprejurimi.

Pisica Ussuri are nevoie de multa libertate si in plus are si tendinta de a ignora oamenii si alte animale de companie. De asemenea, aceasta pisica nu tolereza copiii absolut deloc. Are nevoie de mult spatiu pentru a-si consuma energia si nu ii place sa fie ingradita de regulile oamenilor.  

Ingrijire si hrana

Blana scurta si deasa a pisicii din rasa Ussuri are nevoie de o periere saptamanala. Este usor de intretinut si ingrijit si foarte rar are nevoie de bai. Totusi, in perioada de naparlire este bine ca blana sa fie periata mai des si chiar spalata, pentru a evita ghemotoacele de par din casa.

Pisica Ussuri nu este pretentioasa la mancare. De altfel, mananca o singura data pe zi, dupa care isi consuma energia la vanatoare.  

Sanatate si puncte vulnerabile

Pisica din rasa Ussuri este robusta si rezistenta, foarte sanatoasa pe toata perioada vietii. Nu sufera de afectiuni ereditare, speranta de viata fiind de 15 ani. 

Conditii de viata

Foarte activa si independenta, pisica din rasa Ussuri are nevoie de mult spatiu de desfasurare. Nuu ii place sa stea toata ziua in casa si prefera sa vaneze sau sa alerge. Este bine sa fie singura pisica din casa, deoarece nu tolereaza alte animale de companie. De asemenea, nu tolereaza nici copiii mici.  

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • pisici/A-elemente-produse-casa-de-joaca.gif
 • pisici/A-elemente-produse-perie.gif
 • pisici/A-elemente-produse-ghem.gif
 • pisici/A-elemente-produse-mancare.gif
 • pisici/A-elemente-produse-culcus.gif
 • pisici/A-elemente-produse-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra