1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

CUFUNDACUL GLACIALCufundacul glacial
Standard rasa
Nume Cufundacul glaciar
Greutate 1.6-8 kg
Marime 70-90 cm
Culoare alb, negru si gri
Capacitate la nastere 1-3 pui
Speranta de viata 9 ani

Descriere fizica

Cufundacul glacial (Gavia immer) este o pasare mare cu un corp lung, ajungand la 70-90 centimetri si atinge greutatea de 1.6-8 kilograme. Are un cioc ascutit ce devine negru in sezonul de imperechere. Penajul este negru, alb si gri. Penajul cufundacului glacial isi schimba culoarea in functie de sezon. Acesta poate fi recunoscut dupa penajul unic pe care il capata in perioada de imperechere. Masculul este mult mai mare decat femela .

Comportament si personalitate

In perioada de reproducere, cufundacul glacial (Gavia immer) se gaseste in perechi. Acesta este o pasare migratoare, ce isi paraseste mediul in luna septembrie. Migreaza in timpul zilei intr-un grup de 15 indivizi.

Cufundacul glacial (Gavia immer) este un inotator specializat. Picioarele sale sunt plasate mult in spatele corpului, facandu-l foarte puternic. Insa aceasta conformatie fac ca pasarea sa aiba un mers dificil. 

Ingrijire si hrana

Cufundacul glacial (Gavia immer) se hraneste cu pesti si alte animale acvatice, inclusiv creveti, lipitori si cateva plante acvatice. Pestisorii sunt foarte potriviti pentru hrana puilor, mai ales ca mananca insecte doar ocazional.   

cufundac-glacial-cu-pui-penaj

 

Conditii de viata

Cufundacul glacial (Gavia immer) este o pasare ce traieste in Canada si nordul Statelor Unite. Acesta traieste pe lacuri si iazurile mari. Vremea restrictioneaza alegerea mediului de viata, deoarece cufundacul glacial nu poate locui pe apa inghetata. Prefera sa stea pe insule sau pe pamant plutitor. Iarna, cufundacul glacial migreaza catre coastele marine. 

Reproducere

Cufundacul glacial (Gavia immer) se imperecheaza o data pe an, vara, incepand cu varsta de 3 ani. Se crede ca este o pasare monogama, adica ramane cu acelasi partener toata viata.

Cuibul este construit de femela si mascul intr-o locatie protejata, aproape de apa adanca. Dupa ce cuibul este deja construit, cufundacul glacial femela va depune 1-3 oua maronii, urmand sa fie clocite timp de 29 de zile. Puii sunt capabili sa inoate la 2-3 zile de la iesirea din ou si vor putea zbura la varsta de doua sau trei luni. Odata ce vor incepe sa zboare, vor deveni independenti de parintii lor.

Cufundacul glacial (Gavia immer) este o pasare ce traieste mult. Cu toate acestea, se cunoaste putin despre media de viata, insa s-a inregistrat un exemplar care avea 9 ani. 

Pradatori

Cufundacul glacial are cativa pradatori foarte cunoscuti si majoritatea sunt mamifere marine din care fac parte si vidrele de mare, vulturul cu cap alb, vulturul pescar, pescarusi, ciori, corbi, ratoni, sconcsi, nurci, nevastuici, broaste testoase si pestii mari.

Cufundacul glacial (Gavia immer) evita sa fie pradat prin locuirea pe insule, unde pradatorii terestrii sunt mai putin intalniti. Acesta poate navali asupra pradatorului si va incerca sa-l intepe in spate, abdomen, gat sau cap. 

 

cufundacul-glacial-cu-aripi-deschise-pasare-migratoare

 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra