1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

PINGUINUL ADELIEPinguinul Adelie
Standard rasa
Nume Pinguin Adelie
Marime 61 cm
Culoare Alb, negru
Capacitate la nastere 2 pui
Speranta de viata 16 ani

Descriere fizica

Pinguinul Adelie (Pygoscelis adeliae) este una dintre cele mai mici specii de pinguin si are aproximativ 61 centimetri lungime. Capul, spatele, fata si coada sunt negre. Abdomenul este alb si are cercuri albe in jurul ochilor sai. Ciocul este acoperit pana la jumatate de pene , acesta fiind portocaliu a baza. Picioarele sunt roz si talpile negre. 

Comportament si personalitate

Pinguinul Adelie (Pygoscelis adeliae) este o specie foarte sociabila, interactionand constant cu grupul sau colonia. De asemenea, calatoreste in grup atunci cand se muta de pe sloiurile de gheata pe pietre pentru a cloci ouale.

Pinguinul Adelie sta in grup atunci cand vine vorba de prindere a hranei si pentru a se feri de pradatori.

Pinguinul Adelie (Pygoscelis adeliae) se poate deplasa intr-o multime de moduri, poate merge in cele doua picioare, prin sarituri de pe un picior pe altul, prin sarituri in doua picioare sau pe burta, prin impingerea corpului cu picioarele atunci cand se afla pe gheata sau zapada. 

pinguini-adelie

 

Ingrijire si hrana

Sursa principala de hrana pentru pinguinul Adelie (Pygoscelis adeliae) o reprezinta crevetii, insa mai consuma si pesti. Calamarul, cefalopodele si amfipodele fac si ele parte din hrana zilnica a pinguinului Adelie. Acesta  isi inmagazineaza hrana si o va regurgita mai tarziu pentru a-si hrani puii. 

Conditii de viata

Pinguinul Adelie (Pygoscelis adeliae) traieste in Antractica si se imperecheaza pe coastele Antracticii si insulele din jur. Zona cea mai populata de pinguinul Adelie este Marea Ross.

Pentru ca traieste in Antarctica, pinguinul Adelie  (Pygoscelis adeliae) este obisnuit cu temperaturile scazute. Iarna, acesta sta pe platforme de gheata, unde exista creveti din abundenta. Crevetii, principala sursa de hrana a pinguinului Adelie, se hraneste cu planctonul de sub stratul de gheata, de aceea exista creveti din abundenta in zonele in care locuieste pinguinul Adelie. Pentru ca are acces imediat la o sursa de apa, acesta va colecta imediat hrana pentru sine si puii sai. 

pinguini-adelie-pe-zapada-crevetii

 

Reproducere

Masculul pinguin Adelie (Pygoscelis adeliae) atrage femela printr-un fel de salut, dand din cap si arcuind gatul. Acest salut mai are rolul de a anunta si alti masculi din zona ca acea femela nu mai este disponibila. In fiecare an, perechile se reintalnesc si folosesc cuibul din anul anterior.

Perechile de pinguini Adelie se pot reintalni cativa ani la rand, pana cand unul dintre parteneri nu se mai intoarce.

Lumina puternica a zilei va stimula un proces numit hiperfagie, prin care pinguinul Adelie va manca excesiv pentru a inmagazina grasime necesara perioadei de imperechere si clocit.

Femela pinguin Adelie (Pygoscelis adeliae) va depune doua oua pe care le va cloci timp de 36 de zile. Ambii parinti vor avea grija de pui timp de 4 saptamani de la iesirea din ou.

Rata supravietuirii pinguinului Adelie (Pygoscelis adeliae) este mica la indivizii care incep imperecherea la varste fragede, aceasta fiind de 3-5 ani. Cu toate acestea, indivizii isi incep viata reproducatoare la varste fragede vor fi mult mai productivi la varste inaintate, decat cei care isi incep viata reproducatoare la varsta de 5-6 ani. Pinguinul Adelie traieste in jur de 16 ani.

 

pinguini-adelie-si-foca-reproducere

Pradatori

Pradatorii pinguinului Adelie (Pygoscelis adeliae) sunt focile leopard, balena ucigasa si pescarusii arctici. Foca leopard este cel mai comun pradator al pinguinului Adelie. Cu toate acestea, a invatat sa se fereasca de pradatori prin inotul in grup, evitarea mersul pe gheata subtire si statul la cel putin 200 metri fata de apa. 

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra